Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI AYVALIK’TA BAŞLADI

TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI AYVALIK’TA BAŞLADI

2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın ilk hamlesiyle başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Satranç Şampiyonası 05 - 11 Mart 2022 tarihlerinde Vilayetler Evi Hot

2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın ilk hamlesiyle başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Satranç Şampiyonası 05 - 11 Mart 2022 tarihlerinde Vilayetler Evi Hotel Ayvalık’ta hafta boyunca devam edecek.

Ülkemizin en başarılı kadın satranç ustalarının mücadele edeceği şampiyona Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın ilk hamlesi ile başladı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir sporu organizasyonunu ilimizde gerçekleştiriyor olmaları sebebiyle Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmak, Ayvalık ilçemizde sizleri görmek bizi mutlu etti. Satranç düşünmeyi, öğrenmeyi, stratejiyi, analitik düşünceyi önceleyen, hayata hazırlayan bir felsefedir. İnsanın beyni ile kalbini buluşturan bir spordur. Farklı illerden Ayvalık’a gelerek bu şampiyonada bir hafta boyunca mücadele edecek bütün sporculara başarılar diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu hafta itibariyle de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu vesileyle kutluyorum.” dedi.

Böyle Ulusal organizasyonlar ile spor turizminin önemine değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Ulusal ve uluslararası düzenlediğimiz çeşitli dallardaki spor faaliyetleri ile ilimizin kültürel zenginlikleri, tarihi değerleri ve doğal güzelliklerini tanıtmış, en önemlisi de spordaki profesyonellik olgusunun gelişmesini sağlamış oluyoruz. İlimizdeki sportif etkinliklerin ve branşların çeşitliliğini de gün geçtikçe artırıyor, yatırımlarımızı bu yönde planlıyoruz. 2022 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın Balıkesir’de yapılması kentimize değer katıyor. Türkiye, satrançta uluslararası platformda çok önemli bir yere sahip. Hedefimiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kürsüye daha çok sporcu çıkarmak. Bu şampiyonada en iyi hamlelerle Şampiyonluğa ulaşmak için mücadele edecek tüm kadın sporcularımıza başarılar diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum.” dedi.

2021 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ile ilgili Federasyon Başkanı Gülkız Tülay ise “Turnuvalarımız, şampiyonalarımız hız kesmeden devam ediyor. Sporcularımız, antrenörlerimiz, kulüplerimiz bu turnuvalarla satranç sporunu zirveye taşıyor. Yıllardan beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içine alan haftada bu turnuvayı planlamaya çalışıyoruz.  Kadınlarımızı her alanda görmek istiyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hafta boyunca mücadele edecek tüm kadın sporcularımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, şampiyonada başarılar diliyorum." diye konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı