Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE´DE İLK ve TEK

TÜRKİYE´DE İLK ve TEK

Vali Yazıcı, Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti.
Türkiye´nin ilk ve tek oto test ve ekspertiz üzerine eğitim veren lisesi Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sunduğu kaliteli eğitim sayesinde öğrencilerine mezun olduklarında iş bulmalarında büyük kolaylık sağlıyor. TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi bulunan merkezde taşıtların iç, dış, alt ve motor bölümlerinin muayenesi yapılıyor.
Vali Yazıcı ziyarette yaptığı açıklamada, teknik ve mesleki liselerin önemine işaret ederek, bu liselerin iş kollarında ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.
Meslek liselerinin altyapısının geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Vali Yazıcı, "Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğüm GMKA destekleriyle Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ´Oto Test/Ekspertiz Merkezi´ açıldı. Burası Türkiye´de meslek liseleri arasında ilk ve tek. Mesleki teknik eğitimde önemsediğimiz en önemli hususlardan biri de sektör, eğitim işbirliğidir. Bu işbirliğini sağladığımızda sanayiye nitelikli iş gücü ve okul için de nitelikli bir öğrenci profilini yakalamış olacağız. Lisemiz neredeyse bir fabrika gibi işliyor. Meslek liselerimizin altyapılarına bakarak, güçlü oldukları alanları ortaya çıkararak bu alanda ihtisaslaşmasını istiyoruz. MEB´in desteğini de sağlayarak öğrencilerimizin Balıkesir sanayisine, ülke ekonomisine bizzat katkı sunmasını, üretimin içerisinde yer alarak hem mesleki beceri anlamında hem de kendilerine ailelerine maddi katkı sağlamaları anlamında çok önemli." dedi.
Ziyarette, Vali Ersin Yazıcı´ya AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Bigadiç Kaymakamı Ercan Çiçek, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız eşlik etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı