Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Türkiye’de basın ve fikir özgürlüğü yok” Kitap Günleri’nde hukuk düzeni etkinliği

“Türkiye’de basın ve fikir özgürlüğü yok”  Kitap Günleri’nde hukuk düzeni etkinliği

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği “5. Kitap Günleri” kapsamında “Türkiye’de hukuk düzeni” isimli söyleşi de ilgiyle izledi.

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği “5. Kitap Günleri” kapsamında “Türkiye’de hukuk düzeni” isimli söyleşi de ilgiyle izledi.

Gazeteci-yazar Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Av. Fikret İlkiz ve Dr. Avukat Mehmet Ruşen Gültekin düşüncelerini açıkladılar.

Av. Fikret İlkiz, “Gezi Parkı” davası gerekçesiyle TİP Hatay Milletvekili Can talay’ın halen cezaevinde bulunması hakkındaki bir soruyu, “Seçilmiş milletvekilinin yasama faaliyetine katılmasına yönelik müdahale sadece onun seçilme hakkına değil, aynı zamanda onu seçerek meclise gönderen seçmenlerinin serbest iradelerini açıklama hakkına da yönelik bir müdahaledir. Türkiye’de basın özgürlüğü de fikir özgürlüğü de yoktur” dedi.

Dr. M. Ruşen Gültekin de, “Türkiye’de yargı siyasallaştı. Anayasa’nın 83. maddesinin 3. fıkrasına göre zaten dışarıda olması gereken Can Atalay, bu hüküm çiğnenerek halen cezaevinde tutuluyor. Siyasi iktidar, Türkiye’de siyasallaşan yargı sistemi aracılığıyla kendisine muhalif gördüğü kişileri dizayn etmeye çalışıyor” diye konuştu.

Doğruyol Partisi(DYP) 19. dönem Balıkesir Milletvekili Hüseyin Balyalı’nın da izlediği etkinliğin ardından konuşmacılara plaketlerini Bandırma Belediye Meclis Üyesi Necdet Aytekin verdi.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı