Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYEde Bir İlk... Belediye Meclisi ilk toplantısını Cumhuriyet alanında yaptı

TÜRKİYEde Bir İlk... Belediye Meclisi ilk toplantısını  Cumhuriyet alanında yaptı

CHPli Hüseyin Sarının başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi, ilk toplantısını, Cumhuriyet alanında, tüm vatandaşların önünde yaptı. Böylece belki de ilk kez, bir belediye meclisi, Cumhuriyet alanında halkla birlikte toplantı gerçekleştirdi.

CHP`li Hüseyin Sarı`nın başkanlığındaki Erdek Belediye Meclisi, ilk toplantısını,  Cumhuriyet alanında, tüm vatandaşların önünde yaptı. Böylece belki de ilk kez, bir belediye meclisi, Cumhuriyet alanında halkla birlikte toplantı gerçekleştirdi.

Sarı`nın başkanlığındaki meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi`nden (CHP) Recep Eren, Canan Kırdar, Hasan Yapakçı, Burhan Karışık, Nimet Kalafat, Şükrü Talaş, Mehmet Ali Tetik, Çetin Gül, Girol Süzgün ve İbrahim Beyoğlu;  Adalet ve Kalkınma Partisi`nden (AKP) ise Halil Aydöner, Ali Ertek, Pakize Ciciler, Kadir Gedik ve Ceyhun Mırız katıldı.
Hüseyin Sarı`nın başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda meclis 1. ve 2. başkan vekilliği, katip üyelik, encümen, plan ve bütçe komisyonu ve imar komisyonu için seçimler yapıldı.
Meclis birinci başkan vekilliğine Recep Eren (CHP), meclis ikinci başkan vekilliğine Şükrü Talaş (CHP), meclis katipliklerine Girol Süzgün (CHP), İbrahim  Beyoğlu (CHP), encümen üyeliklerine Burhan Karışık (CHP), Nimet Kalafat (CHP), Plan Bütçe Komisyonu`na Hasan Yapakçı (CHP), Canan Kırdar (CHP), Mehmet Ali Tetik (CHP), Çetin Gül (CHP), Pakize Ciciler (AKP), İmar Komisyonu`na, Burhan Karışık (CHP), Mehmet Ali Tetik (CHP), Recep Eren (CHP), Girol Süzgün(CHP), Nimet Kalafat (CHP), Marmara Boğazlar ve Belediyeler Birliği üyeliğine İbrahim Beyoğlu (CHP), Çetin Gül (CHP), Tarihi Kentler Birliği üyeliğine Nimet Kalafat (CHP), Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği üyeliğine Recep Eren (CHP) seçildiler.
Toplantıdan sonra konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 5 yıl önce 38 milyon 51 bin lira borç, 9 milyon alacak ile devrettikleri belediyeyi 127 milyon 721 bin lira borç ve 8 milyon lira alacakla devraldıklarını belirtti.
Toplantıda geçici işçi ile ilgili olarak önceki dönemde alınan meclis kararı iptal edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi`nde ise CHP`den başkan Hüseyin Sarı, Recep  Eren ve Canan Kırdar, AKP`den ise Halil Aydöner görev yapacak.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı