Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Türkiyede Dini Hayat Araştırması anketi

Türkiyede Dini Hayat Araştırması anketi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, Diyanet İşleri Başkanlığının talebi üzerine Türkiye genelinde Türkiyede Dini Hayat Araştırması başlatıldığını bildirdi. Araştırma kapsamında anket yapılacağını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın talebi üzerine Türkiye genelinde "Türkiye`de Dini Hayat Araştırması" başlatıldığını bildirdi. Araştırma kapsamında anket yapılacağını belirtti.
Bölge Müdürü Öcal, yaptığı açıklamada araştırmanın amacının Diyanet hizmetlerinde verimliliğin arttırılması ve kuruluş amacına uygun hizmet üretilebilmesi için hizmet alanları hakkında doğru ve nesnel bilgileri belirlemek, hizmet alanlarının gerçekçi bir resmini çizmek, Türkiye`de dini hayatı bütün çeşitliliğiyle inceleyerek gündelik hayatta dinin hangi statü, sembol ve dillerde var olduğuna ilişkin toplumun algısını tespit etmek olduğunu söyledi.
Öcal, şunları kaydetti: "Ülkemizdeki dini hayat bütün çeşitliliğiyle incelenerek gündelik hayatta nasıl ve ne şekilde yer aldığı, dini hayatta ortaya çıkan farlılıkları bölgelere ve ülke geneline göre objektif bir şekilde ortaya koymak üzere `Türkiye`de Dini Hayat` adlı alan araştırma, Türkiye geneli kır, şehir ve İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması (İBBS) Düzey 1`de sıralanan bölgeler için ayrı ayrı tahmin üretecek şekilde, kişisel verilerin korunmasına dair Anayasa ve yasal hükümlerle belirlenen kıstaslara uyularak yapılmaktadır. Türkiye genelinde 37.624 hane halkı ziyaret edilerek yürütülen araştırma, Bölge Müdürlüğümüz kapsamında bulunan Balıkesir ve Çanakkale illerinden rastgele seçilen 1.404 hane halkı ile yapılacak olup hane halkında bulunan 18 ve üzeri yaşta örneğe çıkan bir fert ile anket gerçekleştirilecektir. Anket soru kağıdın da yer alan soruların bir bölümü fertlerin kişisel özelliklerine ilişkin (yaş, cinsiyet, eğitim durumu, medeni durum, vb.) sorular olmakla birlikte, bir bölümü de algı niteliğindedir. Amacı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına yönelik olan bu araştırmaya, vatandaşlarımızın gerekli desteği sağlayacağına olan inancımızla, ankete cevap veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli