Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye´nin tercihi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi oldu

Türkiye´nin tercihi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi oldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Derneğini (BGCD) ziyaret etti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Derneğini (BGCD) ziyaret etti. Yerleştirme sonuçları ile ilgili konuşan Rektör Özdemir ?Yüzde 99.91 oran ile Türkiye´de en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduk. Neredeyse tüm bölümlerimiz doldu.3341 kontenjandan 3338´i doldu. Bu bizim için büyük bir başarı? dedi.
BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, BGCD´yi ziyaret etti. Yerel basın ile her zaman iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Özdemir yerleştirme sonuçlarından üniversitenin fiziki gelişimi ve yeni açılacak bölümler hakkında bilgi verdi.
TÜRKİYE´DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELERDEN OLDUK
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başarı tablosunun ortaya çıktığını söyleyen Rektör Özdemir: ?Türkiye geneline baktığımızda en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduk. Listede üst sıradayız. Gerek konum, gerekse bölümlerimizin çeşitliliği, artan kalitemiz ile üniversite adaylarının tercih ettiği bir üniversite olduk. Şu an 118 farklı programda 13 bin 500 öğrencimiz oldu. Tabi bu taleple bölümlerimizin puanlarında da ciddi bir artış oldu. Ön lisans programlarımızda 1650 kontenjandan 1638´i doldu. Bu yüzde 99.27´lik bir orana tekabül ediyor. Lisans programlarımızda 1691 kontenjandan 1700´ü doldu. Bu da yüzde 100´lük bir oran. Yüksek lisans programlarımıza da ciddi bir talep var. Yaz başında bir duyuru yaptık ve bazı bölümlere yüksek lisans öğrencilerimizi aldık. Şimdi önümüzdeki ay yeni programlar için yeniden duyuru yapacağız. Bunun yanı sıra yeni bölümler için çalışmalar devam ediyor? dedi. Yeni akademik yılda muhtemelen 1100 yabancı öğrenciye ulaşacaklarını belirten Rektör Özdemir ?Uluslararası alanda da tanıtım faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor? diye konuştu.
TIP FAKÜLTESİ UZAK BİR İHTİMAL DEĞİL, HER AN ONAYLANABİLİR
Farklı bölümler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Özdemir ?Bugün Yükseköğretim Kurulunun toplantısı var. Mimarlık ve tasarım ile ilgili bölümlerin onayı bugün çıkabilir. Tıp Fakültesi konusunda ciddi çalışmalarımız var. YÖK Başkanımız ve Sağlık Bakanımız konuya olumlu bakıyor. Ben açıkçası çok umutluyum, önümüzdeki günlerde belki de Tıp Fakültesinin müjdesini verebiliriz? dedi. Yeni tesisler için bütçe konusunun önemli olduğunu vurgulayan Özdemir ?Bina inşaatlarımız devam ediyor. Yatırım bütçelerinden pay alabilmek için sık sık Ankara´ya gidiyoruz. Kendimizi anlatıyoruz, büyüme hızımızı anlatıyoruz. Artık bu yerleştirme sonuçları başarısından sonra ben ödenek konusunda daha cömert davranılacağını düşünüyorum. Çünkü hızlı ve planlı gelişme gösteriyoruz ve inanın akademik camia bizim farkımıza vardı. Hem öğrenciler hem akademisyenler burayı tercih ediyor? dedi. Kapalı Spor Salonu ile ilgili anlaşmaların imzalandığını vurgulayan Rektör Özdemir ?3 bin 500 kişilik kapalı spor salonu için gerekli imzalar atıldı. Burada da Bakanlığımızın ciddi bir çalışması ve desteği oldu. Bu konuda hızla yol alarak bir an önce tesisi bölgemizin hizmetine sunmak istiyoruz? diye konuştu.
PERTEVNİYAL İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bandırma´nın tarihi için önemli bir bina olan tarihi Pertevniyal Hastanesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek ?Bina şu an üniversitemize geçti. Restorasyon projeleri şu anda hazırlanıyor. Tamamlandığında yaklaşık 2 buçuk milyonluk bir bütçeye ihtiyaç olacak. Ben inanıyorum ki Bandırmamızdaki kurumlarımız bu konuya sahip çıkacak. Valiliğimiz bünyesinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma fonunda biriken bir para var. Sayın Valimiz buradan Bandırma Belediyesi aracılığıyla bir tahsis yapılabileceğini söyledi. Konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Vatandaşlarımıza hafta içi bir duyuru yapmıştık onu yineleyelim; ellerinde binaya ait özellikle iç mekândan çekilen fotoğrafları Sanat Tarihi bölümümüze ulaştırırlarsa çok seviniriz? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli