Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye’nin ilk ve tek atıksız adası: Ekinlik Adası

Türkiye’nin ilk ve tek  atıksız adası: Ekinlik Adası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Marmara İlçesi’ne bağlı Ekinlik Adası’nın Türkiye’nin ilk ve tek atıksız ada olma özelliğini yineledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Marmara İlçesi’ne bağlı Ekinlik Adası’nın Türkiye’nin ilk ve tek atıksız ada olma özelliğini yineledi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye tarafından 2022 yılında başlatılan ‘Atık Pil Toplama’ kampanyasına katılan vatandaşları ödüllendirmek için Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde tören düzenlendi. 
Balıkesir’de 2022 yılında düzenlenen kampanyada toplanan 5 ton atık pilin ardından, kampanyaya katılım sağlayan 46 kişi tablet, bisiklet, reversi, kumbara ve rulo satranç ile ödüllendirildi. 
Ödül töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’e bağlı ilçelerde hazırladıkları Sıfır Atık Caddeleri hakkında bilgi verdi. 
Sıfır Atık Caddeler sayesinde atıkları kaynağında ayrıştırdıklarını katılımcılarla paylaşan Başkan Yılmaz, “Çöpe giden atık miktarını azaltıyor, geri dönüşüm oranını artırıyoruz. ‘Atıksız ada projesi’ ile Marmara ilçesine bağlı Ekinlik Adası’nı Türkiye’nin ilk ve tek atıksız adası haline getirdik. Ancak her şeyden önemlisi kirletmemeyi, temiz tutmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu şehir, bizim evimiz… Gelin hep birlikte evimize gösterdiğimiz özenin aynısı, bu şehir için gösterelim. Sizler, atık pillerinizi ayrıştırarak Balıkesir için iyilik yapıyorsunuz. Şunu lütfen unutmayın; temiz bir şehir, hepimizin hakkı. Sıfır atık seferberliğimize verdiğiniz destekler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ödül alan 46 çevre gönüllüsünü tebrik ediyorum.” dedi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı