Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türk´ü anlamak için türkü dinlemek gerek

Türk´ü anlamak için türkü dinlemek gerek

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün düzenlediği ?türkü gecesi? ilgi gördü.

Okul müdürleri ve öğretmenler ile Halk Eğitim´in kursiyerlerinden oluşan topluluğun, öğretmen evinde verdiği Türk Halk Müziği konserinden önce açış konuşmasını yapan kurum müdürü Yusuf Bayrak, şunları söyledi:
?Hayatımızdaki her duygunun karşılığını türkülerde buluruz: Acıyı, kederi, hüznü, mutluluğu, memleket özlemini, hasreti, neşeyi? Hepsi türkülerde saklıdır. Türkiler, bizim dilimizdir. Biz sussak da onlar bizi en güzel şekilde anlatır. Türküler samimidir, sahicidir. Duygular, yüzyıllardır türkülerle anlatılmıştır. Onlar eskimez, değerini yitirmez. Hayatın tüm renkleri türkülerde saklıdır. Türkülerle seviniriz, üzülürüz, kederlenir, coşar, ağlarız. İşte hayatı ?türkü tadında yaşamak´ budur. 

Türkülerin farkına varamayanlar aslında hayatın farkına vara-mamışlardır. Türküler, bizim en değerli hazinemizdir. Bu hazine tek başına kimsenin değil, bizimdir, hepimizindir. Beşikte tanışırız türkülerle. Hamurumuz türkülerle yoğrulur. Mışıl mışıl derin uykulara onun kollarında dalarız. Bizi sakinleştiren, içimize huzur veren bu tılsımlı türkülerdir. Türkülerle olan dostluğumuzun, kader birliğimizin başlangıcıdır bu. İlk türkümüzdür, ninemizden duyduğumuz ninniler.?
Ardından, şefliğini Ceylan Akkaya´nın yaptığı, gitarda Sertaç Yılmaz, bağlamada Ali Kafes´in eşlik ettiği topluluk, koro ve solo olmak üzere ülkemizin her yöresinden türküler seslendirdi.
Koroda şu isimler yer aldı:
Adem Erdem, Ayşe Erdem, Ayten Sarısözen, Birsen Büyüktaş, C. Özgün Şahin, Cumhur Duru, D. Nurten Kotan, Gülçen Kırılmaz, Halil Karadağ, Nergiz Oflaz, Nuray Kordağ, Şenay Arıcan
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı