Bugün, 19 Mart 2024 Salı

TÜRSAB, Ayvalık´ın Çevre Koruma Üssü olmasını önerdi

TÜRSAB, Ayvalık´ın Çevre Koruma Üssü olmasını önerdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı İlişkileri Temsilcisi Hüseyin Baraner, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti.

Ayvalık ve Türkiye turizminin konuşulduğu ziyarette Turizm duayenlerinden Hüseyin Baraner´e, Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği Genel Sekreteri ve All Anatolia Kuzey Ege Sorumlusu Ümit Özgültekin eşlik etti.
Türkiye turizminde 2018 yılına yönelik son tespitlerini aktaran Baraner, ?Özellikle güneyde her şey dahil olan otellerde, yurt dışından ciddi bir geri dönüş var Türkiye´ye ama kültür, sanat, tarih meraklısı Avrupalıları ya da dünyadan bu konulara ilgi duyan müşterileri hala Türkiye´ye çekemedik. Neredeyse şu an sırf her şey dahil satıyoruz. Her şey dahil müşterisi hiçbir şey sormadan o büyük devasa otellerdeki tatili satın alıyor ve otelden de dışarı çıkmıyor. Türkiye´deki kültür sanat, tarih bizi pazarlayın diye bağırıyor. Ayvalık´ta tam bunun ortasında.? dedi. Türkiye´nin özellikle Ege´nin farkında olmadığı çok büyük çevre sorunları olduğunu söyleyen Baraner ?Çevre sorunlarının mutlaka birinci gündem konusu olması gerekiyor. Çünkü biz şu an yarının değil çok çok ilerdeki nesillerin haklarını, nimetlerini bile yemeğe başladık. Onlara ne ağaç, ne doğa, ne balık ne temiz su bırakıyoruz. Dolayısıyla önerilerimiz var. Çevreyi Türkiye´nin en büyük hobisi ve dinlendiren etki alanına dönüştürelim. Çevre temizlik turlarını bile Ayvalık merkezde turizme sokun derim. Ayvalık içinde bir çevre koruma akademisi kuralım. 3 katlı. Bu konuya duyarlı bütün insanlar gelsin Ayvalık´ta kalsın, orada bir çalışma ortamı bulsun ve tatilini yapsın. Çevre ile ilgili kitap yazanlar, düşünenler akademisyenler, gençler, kadınlar engelli arkadaşların çevre konularında üssü, Türkiye adına Ayvalık olsun çünkü adres olarak çok iyi. Bun bir turizm faaliyetine dönüştürelim. Hem dinlen hem öğren hem de uygula. Her konu bir adres istiyor, çevre konusunda Türkiye´deki adres Ayvalık olsun çünkü en uygun yer burası.? dedi.
Baraner´in önerisini olumlu karşılayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, STK´ların katkılarıyla Ayvalık´ta Çevre Akademisi´nin kurulmasının zor olmadığını ifade etti.
Japonya´dan ABD´ye, Brezilya´dan Moğolistan´a, 65 ülkenin katılımıyla, Pasific Asya Turizm Örgütü (PATA) içinde kardeş şehirler turizm teşkilatı kurulduğunu ve genel sekreter olarak seçildiğini belirten Baraner, Malezya´da yapılacak toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i de davet etti.

Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli