Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tutuklu Emniyet müdürü O. Ç tahliye oldu

Tutuklu Emniyet müdürü O. Ç tahliye oldu

Susurluk İlçe Emniyet Müdürü iken açılan savcılık soruşturması kapsamında rüşvet iddiasından gözaltına alınıp tutuklanan O. Ç. , çıkarıldığı ilk duruşmada mahkeme tarafından tahliye edildi.

Susurluk İlçe Emniyet Müdürü iken açılan savcılık soruşturması kapsamında rüşvet iddiasından gözaltına alınıp tutuklanan O. Ç. , çıkarıldığı ilk duruşmada mahkeme tarafından tahliye edildi. 
O. Ç. ile birlikte tutuklu olan iş adamı Uğur K. da aynı şekilde tahliye olurken, şahısların yargılamaları tutuksuz devam edecek.
Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında Susurluk Emniyet Müdürü O. Ç., beraberinde bazı iş adamlarıyla birlikte savcılık talimatıyla yakalanıp gözaltına alınmış, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM şubedeki ifadelerinin ardından teslim edildikleri adli makamlarca tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Rüşvet alma iddiasıyla suçlanan Emniyet Müdürü O. Ç`nin avukatı Tuncer Çallıoğlu, tutuklama kararının orantısız ve haksız bir tedbir olduğunu belirterek itiraz etmiş ancak itiraz kabul edilmemişti. Bir kamu görevlisi için rüşvet iddiasının son derece ağır ve yaptırımı olan bir suç olduğunu belirten Avukat Tuncer Çallıoğlu, müvekkiline isnat edilen iddiaların doğru olmadığını, gerçeğin anlaşılarak adaletin yerini bulacağına inandığını kaydetti. 
Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmada sanık ve tanık ifadeleri dinlenip savunmalar alındı. Emniyet Müdürü O. Ç.  ile iş adamı Uğur K.`nın avukatları atılı tüm suçları reddedip müvekkillerinin tahliyelerini istedi. Mahkemede konuşan Emniyet Müdürü O. Ç., 27 yıllık emniyet mensubu olduğunu, dosyasının başarılarla dolu olduğunu, yasa dışı hiçbir iş yapmadığını, bu dosyadaki iddiaları da kabul etmediğini, suçsuz olduğunu söyleyip tahliye edilmesini istedi. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın sonunda mahkeme Emniyet Müdürü O. Ç. ve iş adamı Uğur K.`nın tutukluluklarının kaldırılarak tahliye edilmelerine, bir sonraki duruşmanın ise 5 Kasım tarihinde görülmesine karar verdi.
Akşam saatlerinde biten duruşmadan sonra Kepsut L Tipi Cezaevine götürülen Emniyet Müdürü O. Ç. ve iş adamı Uğur K. tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakılarak ailelerine kavuştular. Avukat Tuncer Çallıoğlu, yaklaşık 5 ay önceki tutuklamanın ardından gazetelerde çıkan haberlere tepki göstermiş, `rüşvet` iddiasını müvekkilinin işlediği bir suçmuş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltıldığını, müvekkilinin büyük bir haksızlığa uğradığını belirterek ilgili gazeteler hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıklamıştı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı