Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tutuklu milletvekillerine özgürlük istediler

Tutuklu milletvekillerine özgürlük istediler

CHPli Milletvekilleri TBMM Milli Egemenlik Parkında Tutuklu Milletvekillerine Özgürlük İstedi. Seçilmiş milletvekilleri 1 yıldır tutuklu bulunan CHP, TBMM Milli Egemenlik Parkı önünde toplandı.

CHP`li Milletvekilleri TBMM Milli Egemenlik Parkında Tutuklu Milletvekillerine Özgürlük İstedi.
Seçilmiş milletvekilleri 1 yıldır tutuklu bulunan CHP, TBMM Milli Egemenlik Parkı önünde toplandı.
"Milletvekillerimizi Meclis`te görmek istiyoruz" diyen CHP`li milletvekilleriyle CHP Ankara İl Başkanlığı, CHP Ankara İlçe Başkanlığı, Ankara CUMOK ve Balbay`a Özgürlük Girişimi de birlikte bulundu.
TBMM Milli Egemenlik Parkı`nda basın açıklamasını CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın yaptı. Alçın, duvarında "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazan Meclisin başkanının milletin vekillerine sahip çıkmadığını ifade ederek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in "elim kolum bağlı" açıklamalarında bulunduğunu söyledi. Alçın şöyle konuştu:
"Sayın Cemil Çiçek kim sizin elinizi kolunuzu bağlıyor? Ne yazık ki bu Maclisin çoğunluğu da eli kolu bağlı meclis başkanını alkışlayabilmiştir. Günümüzde egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaktan çıkmış, AKP ve hükümet başkanının iki dudağı arasına sıkışmıştır. `Ben ne dersem o olur` anlayışıyla Türkiye`yi yönetmek isteyen, bir adım önde olması gereken meclis başkanına `bunları sen mi susturacaksın, ben mi susturayım` dilebilmektedir. Özetle diyorum ki, yüce meclisin başkanı çaresiz kalmıştır. Acz içindedir".

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı