Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜYEVden 30. Elektrikli Engelli Araç Yeniceye

TÜYEVden 30. Elektrikli Engelli Araç Yeniceye

Edremitin Altınoluk Beldesinde 1996 yılında kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TÜYEV) 30. uncu elektrikli engelli aracı Çanakkale ili Yenice ilçesine bağlı Reşadiye Köyünde yaşayan Sevim Başyiğite verdi.

Edremit`in Altınoluk Beldesinde 1996 yılında kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TÜYEV) 30. uncu elektrikli engelli aracı Çanakkale ili Yenice ilçesine bağlı Reşadiye  Köyünde yaşayan Sevim Başyiğit`e verdi.
Altınoluk Beldesinde açtığı "Sevgi Mağazası" ile Altınoluk ve çevresindeki  `Sosyal Sorumluluk Projeleri` ile yer aldıklarını, 850 ailenin yoksul ve yardıma muhtaç kişilere yapıldığını, 2012 yılında başlattığı "Mavi Kapak Kampanyasıyla" alınan 25. nci tekerlekli sandalyeyi ihtiyacı olan  engellilere teslim eden, 33 ton gazete kağıdı, 6 tonda pet şişe topladıklarını, Edremit Körfezi Tasavvuf Müziği Derneği ile düzenledikleri Kutlu Doğum Haftasında "Altınoluk`ta 2011 Yılının En İyileri"ne plaket verdiklerini açıklayan TÜYEV Başkanı İsmail Tok, "Her Şehide Bir Fidan Kampanyası" başlatıp iki yılda toplam 5000 bin adet ücretsiz Fıstık Çamı dağıttıklarını, eğitim ve yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
15 Haziran 2013 Cumartesi akşamı Altınoluk Ayhan Şahenk Kültür Salonunda Peygamberimiz döneminde  ilk ezanın okunmasının `1391. Yıl Dönümü`  ve `İstanbul`un Fethinin 560. Yılı` dolayısıyla özel bir program  tertiplemeye  hazırlandıklarını da açıklayanBaşkan İsmail Tok, "2013  yılında 4 engellinin sandalye  ihtiyacını daha  karşıladı.  30 uncu tekerlekli sandalyeyi Çanakkale ili Yenice ilçesine baplı Reşadiye  Köyünde  yaşayan  Sevim  Başyiğit`e teslim ettik. 
30 Haziran 2013 Pazar günü Altınoluk Cumhuriyet Meydanında Türk  mutfağında yapılan seçme yiyeceklerin ikramı ve tanıtımı amacıyla bir etkinlik  tertiplemeye  hazırlandıklarını açıklayan Başkan Tok, Türkiye`de ilk defa Körfezde, Ramazan  dolayısıyla teravinin ilk akşamında Altınoluk`taki bütün camilerde teraviye katılanlara "imsakiye ile birlikte  seccade hediye etmeye" hazırlandıklarının açıklamasını yaptı.
 Enver Dolgn


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false