Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Üç sporcumuz Milli Takım Kampında

Üç sporcumuz Milli Takım Kampında

İstanbul´da başlayan 2024 Olimpik Hazırlık Kampı´nda Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´nden üç sporcumuz yer alıyor.

İstanbul´da başlayan 2024 Olimpik Hazırlık Kampı´nda Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´nden üç sporcumuz yer alıyor.
20-21 Ocak 2018 tarihlerinde yapılan U-16 Yaş grubu ve 22-23 Ocak 2018 tarihlerinde yapılan U-18 Yaş grubu Salon Atletizm Türkiye Şampiyonasının ardından İstanbul´da 2024 Olimpik Hazırlık Kampı başladı.
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Sömestr Tatil süresince devam edecek bu kampa yaş gruplarında Türkiye derecesi elde eden sporcular katılıyor.
Erdek´ten Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan eşliğinde, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Aleyna Karaca, Nil Uzer ve Doğa Öztürk elde ettikleri Türkiye dereceleri ile bu kampa katılma hakkını elde eden sporcular arasında bulunuyor. 

Kamp hakkında bilgi veren Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, ?Türkiye Atletizm Federasyonu´nun en önemli projelerinden birisi olan ?2024 Olimpik Eğitim Kampları? ile olimpiyatlarda sahne alabilmesi muhtemel sporcular üzerinde önemle durulmaktadır. Kamp süresince sporcular değişik testlere tabi tutulup gelişimleri için gerekli olan ortam hazırlanmaya çalışılmaktadır. Kamp boyunca sporcularla fizyoterapistler, diyetisyenler, psikologlar ilgilenmektedir. Ayrıca kamp bitiminde de sporcuların antrenörleri ile sürekli iletişim halinde bulunup, gelişimleri için üst düzey program yapılmaktadır.? Şeklinde konuştu.
Son 4 yıldır bu kamplarda yer aldıklarını hatırlatan Gülhan, ?Büyük bir aksilik yaşanmadığı sürece de yer almaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz ülkemizi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil edip, bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutmaktır. Daha çok uzun yolumuz var. Bu uzun yolda ilk hedefimiz birkaç sporcumun çok yaklaştığı U-18 Grubu Avrupa Şampiyonası barajlarıdır. Allah´tan bir aksilik gelmediği sürece bu yıl ya da önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası barajını aşacağımıza inanıyorum. Tabi bunun yanında Balkan Şampiyonası, ISF Dünya Şampiyonası gibi yarışmalarda da yer alacağımıza bütün kalbimle inanıyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli