Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Üç er komutanlarını TBMMye şikayet etti

Üç er komutanlarını TBMMye şikayet etti

Erdek Deniz Üs Komutanlığında askerlik yapan üç askerin şikayeti üzerine Deniz Albay İ.T. hakkında soruşturma başlatılıp iddianame hazırlandı.

Erdek Deniz Üs Komutanlığı`nda askerlik yapan üç askerin şikayeti üzerine Deniz Albay İ.T. hakkında soruşturma başlatılıp iddianame hazırlandı.
Erdek Deniz Üs Komutanlığı`nda askerlik yapan Siirtli Y.O. ve 2 arkadaşı, askerlik hizmeti sırasında keyfi ve haksız uygulamalara maruz kaldıkları iddiasıyla TBMM`ne şikayette bulundu.
TBMM Dilekçe Komisyonu`na başvuran askerler, Erdek`teki Deniz Üs Komutanlığı içine yaptırılan şelale için taş kırıp, parke taşıdıklarını söyledi. 
Şikayetçi askerler, su akmayınca şelalenin yapıldığı yere bu kez toprak doldurup üzerine ağaç diktiklerini öne sürdü.
Askerler ayrıca, Erdek Deniz Üs Komutanlığı`ndaki iki bekçi köpeği kulübesinin kendilerine yaptırıldığını ve köpek pisliklerinin de kendilerine temizlettirildiğini ileri sürdü. Meclis Dilekçe Komisyonu, askerlerin dilekçesini işleme alarak, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı`ndan bilgi istedi.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından Meclis`e gönderilen yazıda ise şu ifadelere yer verildi: "Üç askerin iddiasına ilişkin olarak, Deniz Albay İ.T., hakkında Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı`nca iddianame hazırlanmıştır. Mahkemece iddianame iade edilmiştir. Savcılığın iade kararına itiraz etmesi üzerine, 5. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi`nin duruşmasız işlere ait kararı ile Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı`nca yapılan itirazın reddine karar verilmiştir. Karar ile ilgili olarak, Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı`nca kanun yararına bozma yoluna başvurulması talep edilmiştir. Soruşturma dosyası Bakanlıkça incelenmektedir."
Bakanlık köpeklerle ilgili iddialara ilişkin olarak ta, TBMM Dilekçe komisyonuna şu bilgileri verdi: "Köpeklerin her türlü bakımı `Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Köpek Kullanımı ve Eğitimi Yönergesi` gereğince kadrolu erler vasıtasıyla yapılmaktadır. Bahse konu köpeklerin kulübesi ve eğitim parkuru onay alınarak inşa edilmiştir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli