Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uçakla ilaçlamaya izin çıktı

Uçakla ilaçlamaya izin çıktı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, zeytin sineğine karşı uçakla ilaçlamaya iznin çıktığını söyledi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, zeytin sineğine karşı uçakla ilaçlamaya iznin çıktığını söyledi.
Zeytin sineğinin geçtiğimiz yıl zeytin ürününe büyük zarar verdiğini hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Onay, bu sene aynı sorunun yaşanmaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na uçakla ilaçlamaya izin verilmesi başvurusunda bulunduklarını bildirdi.
Konuyu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a da ilettikleri bilgisi veren Onay, bu sene uçakla ilaçlamadan doğacak tüm maliyetin Balıkesir Büyükşehir tarafından karşılanacağını açıkladı. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca yapılan görüşmeler neticesinde, uçakla zeytin sineği mücadelesine iznin çıktığı müjdesini veren İlçe Başkanı Onay, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının girişimiyle, zeytin sineği zararlısına karşı uçakla ilaçlama yapılabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve Ziraat Odaları Birliği tarafından konunun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na taşındığını dile getirdi.
Bakanlığın konu ile ilgili yapılan başvuruları teknik olarak değerlendirdikten sonra, bölgeden sorumlu Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nün bu konudaki teknik görüşünün alındığının altını çizen Onay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği izin belgesinde şu ifadelere yer verildiğini duyurdu:
Teknik değerlendirme sonucunda zor koşullar nedeni ile zeytin sineği ile mücadelenin uçakla yapılması uygun olacaktır. Havadan ilaçlama için gerekli hazırlıkların yapılarak zamanında ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürlüğü ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü kontrolünde mücadele yapılması, mücadeleye başlamadan önce ilaçlamadan kaynaklanabilecek arı ölümlerinin önlenmesi amacıyla, özellikle arıcıların, ilgili birlik, kooperatif ve üreticilere en az 7 gün önceden duyurulması, ilaçlamalarda eko sisteme (doğaya) daha az zararlı ilaçların tercih edilmesine özen gösterildikten sonra ilaçlama yapılabilir.”
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli