Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ücret ve maaş harcama şampiyonu

Ücret ve maaş harcama şampiyonu

Harcamaların % 57,9´u temel gelir kaynağı ücret veya maaş olan hanelere ait.

Harcamaların % 57,9´u temel gelir kaynağı ücret veya maaş olan hanelere ait.
Hane halkı Bütçe Araştırması 2014 yılı sonuçlarına göre, Türkiye´deki hanelerin % 53,7´sinin temel gelir kaynağı ücret veya maaş iken, bu haneler toplam harcamaların % 57,9´unu gerçekleştirdi.
Temel gelir kaynağı müteşebbis geliri olan haneler, oransal olarak emekli geliri elde edenlerin gerisinde kalmasına karşın toplam harcamalar içerisinde daha büyük bir paya sahip oldu. Temel gelir kaynağı yaşlılık, dul ve yetim aylığı gibi diğer transferler olan haneler, toplam hanelerin % 11,4´ünü oluştururken bu hanelerin toplam harcamalar içindeki payı % 6,6 oldu.
Gıda harcaması payı, temel gelir kaynağı emekli maaşı olan hanelerde daha yüksek
Toplam harcamalarda gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en yüksek olduğu kesim % 24,2 ile temel gelir kaynağı emekli geliri olan haneler oldu. Bu haneleri % 21,9 ile temel gelir kaynağı diğer transferler olan haneler izledi.
Konuta en büyük payı temel gelir kaynağı diğer transferler olan haneler ayırdı
Temel gelir kaynağı diğer transferler olan haneler % 34,2 ile konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlara en yüksek payı ayırırken, bunu % 33,5 ile temel gelir kaynağı gayrimenkul olan haneler izledi.
Ulaştırmaya en yüksek payı, temel geliri kaynağı müteşebbis geliri olan haneler ayırdı
Ulaştırma harcaması, temel gelir kaynağı müteşebbis olan hanelerde % 20,1 ile en yüksek paya sahipken, ikinci sırada % 19,3 ile temel gelir kaynağı ücret veya maaş geliri olan haneler yer aldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ücret maaş harcama şampiyonu
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı