Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ücretli öğretmen uygulaması devam edecek mi?

Ücretli öğretmen uygulaması devam edecek mi?

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ücretli öğretmenlik uygulamasını bakana sordu. Milli Eğitim Bakanlığı camiasında gelen MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, eğitim çalışanlarının sıkıntılarını sürekli olarak gündeme getiriyor.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ücretli öğretmenlik uygulamasını bakana sordu.
Milli Eğitim Bakanlığı camiasında gelen MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, eğitim çalışanlarının sıkıntılarını sürekli olarak gündeme getiriyor.  
Bulut bu kez, Üücretli öğretmenlik uygulamasını sürekli gündemde tutarak bu uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu ve yeni Milli Eğitim Bakanının da ücretli öğretmen uygulaması ile ilgili olarak yapacağı çalışmaları kamuoyuna duyurmasını önerdi.
Daha önce görev yapmış olan Milli Eğitim Bakanlarının, öğretmen açığını, ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalıştıklarını anlatan Bulut, ücretli öğretmenlikle ilgili yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ifade etti.
Eski Bakan Dinçer`in, ücretli öğretmen sayısını 12 bin 37 olarak açıkladığını ancak ücretli öğretmen araştırmaları ve valiliklerden elde edilen rakamlara göre, 69 ilde ücretli öğretmen sayısının 57 bin 400 olduğunu ve ücretli öğretmenlerin 22 bin 730`u eğitim fakültesi mezunu, 23 bin 886`sı lisans mezunu, 10 bin 757`si ise ön lisans mezunu olduğunu dile getiren Bulut, eski Bakan Dinçer`in bu tablodan haberdar olmamasına karşın uyguladığı politikalarında bu sorunun çözümüne dair bir çalışma yapılmadığına değindi.
Ücretli öğretmenlik uygulaması ile öğretmen adaylarının sorunlarının çözülmediğini bilakis sorunların daha da artığını aktaran Bulut, bu uygulamadan biran önce vazgeçilmesini istedi.
TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, eski bakanların uyguladığı politikalar gibi öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulaması ile sizde devam ettirecek misiniz? Ücretli Öğretmenlik uygulaması ile ilgili olarak nasıl bir politika izlemeyi düşünüyorsunuz? Sorularını sordu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false