Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

UEDAŞ´tan açıklama

UEDAŞ´tan açıklama

"Bizden kaynaklı voltaş düşmesi söz konusu değildir"

Geçtiğimiz günlerde Erdek sahilinde yaşanan logar taşması sonucu gazetemizin haberine BASKİ yetkilileri açıklama göndermişti. BASKİ gazetemize gönderdiği yazılı açıklamada söz konusu bölgede logarların taşmasının sebebini UEDAŞ kaynaklı voltaş düşmesi sonucu atık su terffi motorlarının kendini korumaya alması olarak göstermişti. Ancak UEDAŞ bölgede voltaj düşmesinin söz konusu olmadığını yapılan ölçümlerde gerilimin voltajının normal değerlerde olduğunu açıkladı.

Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ) gazetemize gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi. "Gazetenizde yayınlanan ?BASKİ yine kendini savundu´ başlıklı haber içeriğinde UEDAŞ´la ilgisi olmayan bir durumda, adının geçmesi takdir edeceğiniz gibi kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bıraktığı gibi yanlış anlamalara neden olmaktadır. Dolayısıyla görülen lüzum üzerine konuyla ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

BASKİ branşman noktasında ekiplerimizce yapılan ölçümlerde gerilim seviyesi 390 V ve üzeri olarak ölçülmüştür. Bulunan değer Hizmet Kalitesi Yönetmeliği gereği olması gereken standart değer olan 380 Volt üzerinde olup teknik açıdan sorun oluşturacak bir durum bulunmamaktadır. Yazıda gerilim değerlerinin düştüğü için söz konusu durumun oluştuğu belirtilmektedir. İç tesisattaki gerilim düşümü ve tesisat arızası özel müşteri sorumluluğundadır. Yapılan inceleme neticesinde, ilgili kurumun (BASKİ) elektrik firması ile görüşülmüş, iç tesisatlarında bakım/teknik inceleme yapmaları gerektiği bilgisi verilmiştir. Konuyla ilgili UEDAŞ´ın herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır."

 



Anahtar Kelimeler: UEDAŞ açıklama
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli