Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

UEDAŞtan Balıkesire yatırım hamlesi

UEDAŞtan Balıkesire yatırım hamlesi

2014 yılında resmen Büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Balıkesirde elektrik dağıtım yatırımları da hız kazandı.

2014 yılında resmen Büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Balıkesir`de elektrik dağıtım yatırımları da hız kazandı.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Balıkesir İşletme Müdürü Taşkın Yıldız, Mart 2014 ten itibaren büyükşehir olacak Balıkesir`e son 2,5 yılda 18 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
Balıkesir`in yeni yerleşim alanları ile büyüdüğünü söyleyen UEDAŞ Balıkesir İşletme Müdürü Taşkın Yıldız, 2011-2012 yıllarında 12 milyon liralık yatırım ile kentin elektrik hat ve şebekelerinin yenilendiğini açıkladı. 2013 yatırım bütçesinin ise 6 milyon lira olduğunu söyleyen Yıldız, abonelik güncellemesi ile de Balıkesirlilerin faturaları hakkında cep telefonlarına bilgi mesajları yollanacak alt yapı çalışmalarının genel müdürlük nezdinde sürdüğünü söyledi.
Yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden UEDAŞ Balıkesir İşletme Müdürü Taşkın Yıldız "Balıkesir, Büyükşehir oluyor. Yeni yerleşim alanları açıldıkça eskiyen şebekeyi de yenilenmek gerekiyor. 2011- 12 yıllarında sadece merkezde 12 Milyon TL yatırım yaptık. 6300 volttan 34500 volta dönüşüm oldu. 13 trafo ve şebeke yaptık. Bir kısım yerlerde şebekeyi yeraltına alırken bir kısımda da hava hatları yenilendi. Tüm bunlar yapılırken elbette elektrik kesintileri yapmak zorundayız. Evinde priz değiştirirken sigortalar nasıl indiriliyor elektrik kesiliyorsa bizde bu şebekeleri yenilerken elektrik kesintisi yapmak zorundayız. Önümüzdeki günlerde Balıkesir`e 10 tane daha yeni trafo ve şebeke yapılacak. 2013 bütçesinden bu iş için 6 milyon lira ayrıldı" dedi.
Borç bilgileri cep telefonuna gelecek
Müdür Taşkın Yıldız UEDAŞ`ın kendini yenilediğini teknolojik yatırımlara önem verdiğini böylece vatandaşın mağdur olmayacağı bir çalışma sürecine girdiklerini söylerken aboneliklerin güncellenmesiyle birçok sıkıntının da ortadan kalkacağına dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü; "Vatandaşımız her nedense fatura ödemesini hep son güne bırakıyor. Böyle olunca da yığılma yaşanıyor. Her ayın 5 günü sıkıntı yaşıyoruz. Otomasyon sisteme geçeceğiz. Şirketimiz bu sistem için 30-40 milyonluk bir bütçe ayırdı. Abone güncellemelerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımız cep telefonu ve e-mail adreslerini verecekler unuttuğu faturasının ödeme tarihi cep telefonuna gelecek. Hatırlatmalar, ikamet ettiği yerdeki elektrik kesintileri gibi tüm bilgiler cep telefonlarına veya e-maillerine gelecek. Kısaca vatandaş haberim yok diyemeyecek."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli