Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uğur, Bandırma esnafına projelerini anlattı

Uğur, Bandırma esnafına projelerini anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Ordu Caddesi esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Ordu Caddesi esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bandırma Ticaret Odası tarafından organize edilen ve Ticaret Odası Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Borsa Başkanı Halit Sezgin, AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Cemal Öztaylan ve Ordu Caddesi esnafı katıldı.
Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi´nin Bandırma´ya yönelik projeleri hakkında bilgiler vererek Bandırma´nın Ordu Caddesi üzerine yapılması planlanan hemzemin geçit konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Başkan Uğur, ?Hemzemin geçit ile ilgili konuşuluyor. Proje hazırlandıktan sonra esnafımıza bunu anlatalım dedik. Ordu Caddesi´ni Büyükşehir sorumluluğuna aldık. Burayı prestij bir cadde haline getirelim istiyoruz. Elektrikli sinyalizasyon hattı çalışacak. Bununla sıkıntılar çıkacak. 2016 yılında günde 28 defa tren geçiyor. Bariyerler 6 dakikada kapanıyor. 3 saatte yakın günde. Bu 28 defa bariyerlerin kapanması 60´ı bulacak. Ordu Caddesi´nden geçen araç sayısı 24 bin 350. o nedenle buraya geçit yapmak lazım. İhalesi 24 Ağustos´ta yapılacak. 145 metre boy, 5 aralıklı. En yüksek noktası 8.20 olacak şekilde. Ortasında parklanma olabilecek. Esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Engelli, çocuklar ve yaşlılar için asansörde olacak. Alışverişe gelenlerin park edebileceği bir geçit yapılacak. Biz buraya bu geçidi yapmazsak burası çıkmaz sokak olacak. Buranın aydınlatması, peyzajı, her şeyini yapacağız. Bunu Balıkesir´de Doğumevi´nin olduğu yerde yaptık? diye konuştu.
Projeyi, 2018 yılı içerisinde bitirmek istediklerini ifade eden Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: ?Biz Bandırma´yı Türkiye´nin vizyon şehri yapmak istiyoruz. Bandırma Kavşağı için Büyükşehir Belediyesi 1,5 milyon lira harcadı. Burasını Karayollarına yaptıracağız. Her şey Bandırma halkının rahatlığı için. Bu yıl içinde kavşağın ihalesini yapmak istiyoruz. Şehri bu yatırımlar ile değerli kılacağız. Yoksa araç sayısı her geçen gün artıyor. Bu projeyi 2018 yılı içersinde bitireceğiz.?
Bandırma´ya yapılacak Tematik Park projesinin hazırlandığını söyleyen Başkan Uğur, Tematik Park´ın sadece Türkiye değil dünyanın bir çok yerinden mimarlık ve mühendislikle ilgilenen insanları ilçeye çekeceğini belirtti.
İlçedeki Balpark gelirlerinin Bandırmaspor´a verileceğini müjdeleyen Uğur, ?Bandırma´da otoparklar özel firmanındı. Buraları alıyoruz. Bandırmaspor başkanı beni aradı. Bundan sonra Bandırma´daki Balpark gelirinin hepsi Bandırmaspor´a gidecek? dedi.
Bandırma Limanı Projesi konusunda da katılımcılara bilgi veren Başkan Uğur, Endüstri ve Yüksek Teknoloji Bölgesi ile liman projesi önündeki en büyük engelin zeytinlikler olduğunu söyledi.
Uğur, bu konuda Bandırma kamuoyunun desteği ile Ankara´ya çıkartma yapma çağrısında bulundu. Toplantı, Başkan Uğur´un bölge esnafı ve misafirlerin sorularını cevaplaması ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli