Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Uğur, bayramlaşma töreninde siyaset dersi verdi

Uğur, bayramlaşma töreninde siyaset dersi verdi

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Balıkesir Bayramlaşıyor? programında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´de yapılan yatırımlara dikkat çekti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Balıkesir Bayramlaşıyor? programında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´de yapılan yatırımlara dikkat çekti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Balıkesir Bayramlaşıyor? programına katılarak partilileri ve Balıkesirliler ile bir araya geldi. Teşkilatların yönetici ve üyeleri ile bayramlaşan Başkan Uğur, programda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımları ile Balıkesir´in taşı ve toprağının altın değeri kazandığını söyleyen Başkan Uğur, konuşmasında Zafer Bayramı´na katılmadığı için yapılan haber ve karalama çalışmalarına da yanıt verdi. Siyaset ile ilgili mesajlarda veren Uğur, karalama kampanyaları ile siyaset yapılamayacağına dikkat çekti.
Konuşmasına tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı´nı kutlayarak başlayan Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ülkemizde, Balıkesir´de Allah´a şükür huzur içerisinde ağız tadıyla bir bayram yapıyoruz. Ancak İslam Alemi kan ağlıyor. Myanmar´da Arakan´da Müslümanlar bir taraftan kan ağlıyor. 20 binin üzerinde Arakanlı Müslümanlar Bangladeş´e göç etmek zorunda kalıyor. Yine 2011 yılında başlayan Suriye´deki çatışmalarda bir milyon Müslümanın rahmetli olduğu, birçok çocuğun öksüz-yetim kaldığı bir bayram. 60 İslam ülkesi var. Büyük zenginlikler üzerinde oturan İslam ülkeleri; petrol, maden, enerji zengini bu ülkelerin hali perişanlığını çok yakından görüyoruz. Bu bayram münasebetiyle Cenabı Allah bütün İslam ülkelerine akıl-fikir versin. Her seferinde dışarıya suç bulmak, batı şöyle yapıyor diyeceğimize İslam ülkeleri külahını önüne koyacak ve düşünecek. Bütün İslam ülkelerinde zulüm var. Dualarımız İslam Alemi´nin aklını başına toplaması ve birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, zenginliklerini halkıyla paylaşması için.?
Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılamadığı için yapılan çeşitli haber, eleştiri ve yorumlara da cevap veren Başkan Uğur, ?Benim vekilim 30 Ağustos törenlerinde bizi temsil etmiş. Tebrikleri kabul etmiş gitmiş çelengini koymuş, protokolde yerini almış, tebrikleri kabul etmiş.? diye konuştu.
Konuşmasında siyaset adına yapılan yalan ve iftiralara da değinen Uğur, siyasetin sadece hükümet ve iktidar olmak için yapılamayacağını belirtti. Siyasetle ilgili çeşitli örnekler veren Uğur, ?Siyaset yalnız hükümet olmak için iktidar olmak için siyaset olmaz. Hayatımız siyaset en büyük siyaseti evde yapıyoruz. Çuval koymanın bile siyaseti var. Çuval koymanın siyaseti varsa hükümet etmenin, particilik yapmanın da ince bir siyaseti var. Kendi çizgini, kendi kabiliyetini, kendi vizyonunu uzatacaksın. Başkasını silerek, görmeyerek, elinle kapatılarak yapılan yanlış. Başkasına yalan ve iftira atılarak siyaset olmaz? dedi.
Konuşmasında karalamalarla yapılan siyaset anlayışına da dikkat çeken Başkan Uğur, ?Geçenlerde ben bir tweet attım. Besleme gazeteciler diye hemen birileri atladı. Racon kesenlerden. Rajonu kim keser? Raconu Recep Tayyip Erdoğan keser. Karalama siyaseti yanlış. AK Parti bütün teşkilatlarını yenilerken çok hassas ve dikkatli olacak. Mutlaka parti hafızasına, her ilçenin hafızasına dikkat etmek lazım. Eskiyi yok görerek, Balıkesir´in tarihini yok sayarak, Balıkesir´de yaşananları yok sayarak siyaset olmaz? şeklinde konuştu.
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşların katıldığı program, bayramlaşma merasimi ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı