Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Uğur, Marmara mermerini dünyaya tanıtacağız

Uğur, Marmara mermerini dünyaya tanıtacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip, Marmara mermerini dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek Marmara İlçesine birde mermer işleme atölyesi kurma sözü verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi´nin işbirliğiyle düzenlenen ? 1.Uluslararası Marmara Adalar Heykel Sempozyumu? etkinliğine katıldı.

Marmara Belediyesi´ne bağlı Saraylar Mahallesi´nde 24 Tem muz´da başlayan ve 21 Ağustos´ta sona erecek 1. Uluslararası Marmara Adalar Heykel Sem pozyumu´yla Marmara mermerinin dünyaya tanıtımının önünün açılacağını belirten Başkan Uğur, mermer işlemeciliğinin gelişmesi ve mermere katma değer katmak adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak mermer işleme atölyesi kuracaklarını ve sonraki süreçte bu atölyeyi Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi´ne dahil etmek için girişimlerde bulunacaklarının müjdesini verdi.

Başkan Uğur´un yanı sıra 1. Uluslararası Marmara Adalar Heykel Sempozyumu etkinliğine AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Cemal Öztaylan, Marmara Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Marmara Kaymakamı Yakup Güven, AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Malkhaz Tsiskadze, Berika İpekbayrak, Ferit Özşen, Haik Tokmajya, Nilhan Sesalan, Genti Tavanxhiu Sussanne, Bülent Çınar gibi Türkiye ve dünyanın önde gelen heykel sanatçıları tarafından yapılan heykel çalışmalarını inceleyen Başkan Uğur, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferit Özşen´den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sanatçı Özşen: ?Taşa katma değer katacağız?

Marmara Mermerine değer katmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Marmara Adalar Heykel Sempozyumu´nun 14 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferit Özşen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi´nin destekleriyle sempozyumun öneminin daha da artacağını söyledi.
Taş yontu atölyesi kurulması için destek talebinde bulunan Özşen ?Bu yapılan sempozyumlar sonucunda insanlara taşın nasıl yontulduğunu gösteriyoruz. Taşa katma değer katıyoruz. Eğer bize gerekli imkânlar verilirse; burada önemli taş işçileri yetişir hem de burası önemli bir sempozyum merkezi olur. Daha önce burada iki yıllık taş yontu okulu kurmaya çalıştık. Belediye Başkanımız bize 3 dönümlük bir yer vermişti. Ancak bu okulu kuramamıştık. Sizden ricam, belediyeye ait boş bir araziye böyle bir atölye kurulursa, önemli taş ustalarını buraya yönlendiririm. Sonrasında da YÖK´e gidip bu oluşturulacak atölyeyi okul haline getirmeleri için girişimde bulunabiliriz.? dedi.

Başkan Aksoy 25 kilometrelik yol için teşekkür etti

Marmara Adası´na ismini veren Marmara mermerini dünyaya tanıtmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle sempozyumu uluslararası hale getirdiklerini dile getiren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir´in büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte Marmara´ya önemli hizmetlerin geldiğinin altını çizdi.
Marmara- Saraylar arasındaki 25 kilometrelik yolu Karayollarının programına aldırdığı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür eden Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?Sizlerin huzurunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür ediyorum Saraylar- Marmara yolunu asfaltlattığı ve Karayolları Ağına aldırdığı için. Bundan bir yıl önce bu yol asfaltlanacak, buraya trafik işaretleri konulacak denilseydi hepimiz gülerdik. Şu anda 25 kilometrelik yolun en dar kısmı 7 metre olacak şekilde asfaltlamayı yaptık. Bu Balıkesir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte koordineli çalışmanın ve birlik-beraberliğimizin başarısıdır. Birlik-beraberliğin olduğu yerde hizmet gelir, başarı olur?

Aksoy: ?Başarının baş mimarı Ahmet Edip Uğur´dur?

Balıkesir´in büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte hizmetlerin aksamadan Marmara Adası´na geldiğini kaydeden Başkan Aksoy, başarının mimarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur olduğunu söyledi.

Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Düne kadar Saraylar halkı belde belediyesi kapandığı için üzülüyordu. Ancak şu anda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte daha çok hizmet alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize daha çok cesaret veriyor. Marmara Belediyesi yine işlerini yapıyor. Çöp arabası çalışıyor, otobüsler çalışıyor. Bir yerde su arızası olduğunda BASKİ anında müdahale ediyor. Adalar Bölgesinde kanalizasyon ve arıtması olan tek yer Saraylar. Daha önceden burada vidanjör 24 saat çalışıyordu, yine de temizleyemiyordu. Ancak şimdi plajlarımız turist dolu. Neden? Çünkü plajlarımız çok temiz. Kahvelerin önünde duramıyorduk. Çok şükür hepsinin üstesinden geldik. Modern bir mahalle olduk. Bunun baş mimarı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur´dur. Onun olduğu yerde başarı var. Onun olduğu yerde huzur var. Son 10 gün içerisinde ikinci kez Saraylar´a geldi. İlk defa bu dönem Balıkesir halkı Marmara Adası´nın Balıkesir´e bağlı olduğunu biliyor. Şimdi herkes burada tatil yapmak istiyor. Burada da Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bir misafir olduğu zaman bize gönderiyor. Bu misafirlerde Bakan, müsteşar gibi üst düzey siyasetçi ve bürokratlar. Bu kişilerde gittikleri yerde adalarımızın reklamını yapıyor.? dedi.

Başkan Uğur´dan Saraylar´a mermer atölye müjdesi

Marmara Adası´nda programının son derece verimli geçtiğinden bahsederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Topağaç Mahallesi´nde 4 milyon lira yatırım bedeliyle 3 bin kişinin kullanacağı bir arıtma tesisinin temelini attıklarını ve sonrasında sempozyuma katıldığını belirtti.
Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferit Özşen´in taş işlemeciliği atölyesi talebini de değerlendireceklerini belirten Başkan Uğur, ?Süleyman Başkan, Uluslararası Heykel Sempozyumu teklifini bize getirdiğinde, bizde ?memnuniyetle destekleyelim dedik. Heykeltı-raşlarımız, hocalarımız gelsin Marmara Adası´nın ismini dünyaya duyuralım istedik. Burası da bir kültür ve sanat merkezi haline gelsin. Ferit hocamızın teklifi doğrultusunda Saraylar´a bir atölye yaparız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapar, sonrasında bu atölyenin Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi´ne dahil olması için gerekli adımları atarız. Dünyanın her yerinde sanatçılar gelir, Marmara´nın ismini duyururuz. Saraylar bizim için önemli bir yer. Mermeri ne kadar işlersek o kadar katma değer katmış oluyoruz. Elektrik sıkıntısı vardı, suyun altında kablo çekildi, elektrik gücü iki kat arttı. Bundan sonra mermeri işleyeceğiz ve dünyaya öyle sunacağız.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli