Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Uğur Mumcu Edremit´te anıldı

Uğur Mumcu Edremit´te anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu´nun aramızdan ayrılışının 28. yılı nedeniyle Altınoluk ve Akçay´da anma etkinliği gerçekleştirildi.

Gazeteci Uğur Mumcu´nun aramızdan ayrılışının 28. yılı nedeniyle Altınoluk ve Akçay´da anma etkinliği gerçekleştirildi.
CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Örgütü, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Akçay Uğur Mumcu Parkı´nda başlayan etkinlik, Altınoluk Uğur Mumcu Anıtı önünde devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ?Değerli vatanseverler, aydınlık insanlar, biz bugün burada, sıradan bir insanı anmıyoruz. Gazetecilerin en yüreklisini anıyoruz. Yazdıklarını yaşayanı, kalemiyle hesap soranı anıyoruz. O´nun ulusal bilinci, Kurtuluş Savaşımızın kan ve ateş kokan hamuru ile yoğrulmuştu.? dedi.
Başkan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ruhunda antiemperyalist bir kavganın kutsal isyanı yatmaktaydı. İnandığı doğrulardan kaçmadı. Korkuyu yüreğine katmadı. Tehditler aldığı günlerde, öleceğini bile bile, önce arabaya kendi biner, sonra ailesini bindirirdi. 68´lerin açık alınlısı, demokrasinin ve kuşağının sesiydi. Sakıncalı Piyade, Kalpaksız Kuvvacı ve Atatürk´ün izinde Cumhuriyet neferiydi. Işıklar içinde uyusun. Değerli Mumcu Dostları, Uğur Mumcu´nun yaptığı şudur: ?Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır´ diyen İsmet İnönü´nün dediğini yapmıştır. ?Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin´ diyen Atatürk´ün sözünü tutmuştur. Sevgili Edremitliler, Mumcu ve demokrasi şehitleri bize şaşmaz bir pusula bıraktılar. Bu pusulanın yönü cumhuriyeti gösteriyor. Halka yalan söylemek alçaklığını değil, doğruları haykırmak sorumluluğunu gösteriyor. Bu pusula, düzene uyup susmak korkaklığını değil, bozuk düzenin üstüne yürümek uygarlığını gösteriyor. Eğer bizi bir yerlerden izliyorsa Uğur Mumcu´ya mesajım şudur: Vurulsan da bu halk seni unutmayacak. Yaşasın Uğur Mumcu, yaşasın Atatürk, yaşasın demokratik cumhuriyet.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Uğur Mumcu Edremit anıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı