Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uğur, BALRAY ve KÖRFEZRAY için harekete geçti

Uğur, BALRAY ve KÖRFEZRAY için harekete geçti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur. Balıkesir'e BALRAY, Edremit Körfez Bölgesine de KÖRFEZRAY ulaşım sistemini kurmaya odaklandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur. Balıkesir'e BALRAY, Edremit Körfez Bölgesine de KÖRFEZRAY ulaşım sistemini kurmaya odaklandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Raylı Sistem ‘BALRAY' ile Edremit körfezine ise ‘KÖRFEZRAY' hattının uygulamaya geçirilmesi için düğmeye bastı.
Uğur: Söz verdiğim tüm projeler hayata geçirilecek”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Devlet Demir Yollarından raylı sistemlerle ilgili hazırlanan projeler ve devam eden çalışmalar kapsamında DDY İzmir Bölge Müdürlüğünden bilgi aldı.
Uğur, kamuoyunda ‘banliyö' olarak bilinen Balıkesir Raylı Sistem ‘BALRAY' hattı ile birlikte Edremit körfezine ‘KÖRFEZRAY' uygulamaya geçirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.
DDY İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a şehir merkezi ve çevresi ile ilçelerdeki demiryolu ağları ve Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı master projelerde yer alan raylı sistemlerle ilgili yapılacak çalışmalar kapsamında detaylı bilgiler verdikten sonra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un seçim vaatlerinden olan raylı sistem uygulaması için düğmeye bastığı öğrenildi.
Uğur: Terminal-Üniversite kampus arasına BALRAY”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, öncelikle ilk etapta Terminal – Çarşı – Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi (kampus) arasında hafif raylı tramvay ‘BALRAY' hattının yapılması için gereken alt yapının oluşturulması için çalışmalara başlandığını, bu noktada Ankara'da Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile bağlantılı olarak projelendirme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Balıkesir kamuoyunda ‘banliyö' hattı olarak bilinen ‘BALRAY' uygulamasının Toplu Ulaşım Sistemi çalışmalarıyla birlikte entegre edileceğini kaydeden Uğur, bu hattın ikinci etap olarak Yenimahalle (TOKİ) yönünde genişlemesinin planlandığını söyledi.
Uğur: Körfez Bölgesine KÖRFEZRAY”
Uğur, Edremit Körfez bölgesinde de turizmin canlanmasıyla artan trafik akışının kolaylaşması için planlanan mevcut İzmir - Bergama raylı sistemi olan ‘İzmirray'ın Ayvalık'tan Altınoluk'a kadar Körfezin Raylı Sistemi olan ‘Körfezray' ile uzatılması için gerekli projelendirme çalışmalarının devam ettiğini, bu hattında da Ankara'nın desteği ile kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki makamda gerçekleşen toplantıda DDY Bölge Müdürü Koçbay ve ekibi ile Büyükşehir genel sekreteri ve daire başkanları hazır bulundu.
Haber : Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli