Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Uğur Mumcu ismi Akçayda ölümsüzleştirildi

Uğur Mumcu ismi Akçayda ölümsüzleştirildi

Akçay Belediyesi tarafından yapılan Uğur Mumcunun adı verilen park törenle açıldı.

Akçay Belediyesi tarafından yapılan Uğur Mumcu`nun adı verilen park törenle açıldı.
Akçay Belediyesi tarafından, bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`nun anısına yapılan ve yazarın adını taşıyan park ve büstü düzenlenen törenle açıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "İçinde bulunduğumuz bu hafta, Sevgi ve Su Beldesi Akçay`ımız, Sevgili Akçaylılar ve Akçay Belediyesi için özel bir önem taşıyor. Bu haftanın biz Akçaylılar için özel bir anlamı var. Önceki gün, 28 Mart Perşembe günü, anlamlı bir doğum gününü idrak ettik. Bildiğiniz gibi Akçay Belediyesi, bundan tam dokuz yıl önce 28 Mart 2004 yerel seçimleri ile yaşam bulmuştu. Dün, 29 Mart günü ise ayrı bir onur günü idi bizler için, bundan dört yıl önce 29 Mart 2009 tarihinde Akçay`lılar bir tarih daha yazdılar. Bu son yerel seçimde CHP oylarını önemli oranda arttırarak beni ve meclis üyesi arkadaşlarımı yani aynı kadroyu ikinci bir beş yıl daha görev yapmak üzere yeniden seçtiler. Bu vesile ile buradan tüm Akçaylı hemşerilerime bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Bundan dokuz yıl önce "Gücüne Güven Akçay Gelecek Senin Elinde`` diyerek yola çıkmıştık. Akçay`ımızın kendi gücü ile bu gün nereden nereye geldiğini, nasıl değişip geliştiğini hep birlikte yaşadık ve gördük. O günlerde "Biz çalışacağız, Akçay Kazanacak`` demiştik. Akçayı mahalleden aldık, dokuz yıl sonra bu gün çağdaş bir kente taşımış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün geldiğimiz nokta da, geriye dönüp baktığımızda, aşılmaz gibi görünen engelleri aştığımızı, çözülmez gibi görünen sorunları çözdüğümüzü, birçoklarının hayal bile edemeyeceği projeleri gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Bu gün burada, tam bir yıl sonra 30 Mart 2014 tarihinde kapanacağımızı bile bile "Hız Kesmeden Hizmete Devam`` diyoruz. Sevgili Akçay`lılar tarafından bize 5 yıl için verilmiş bulunan hizmet görevini, belediyemiz hiç kapanmayacakmış gibi, son gün, son saate kadar, ilk günkü heyecanla ve şevkle yerine getirmeye devam ediyoruz. ``Akçay bizim sevdamız Hizmet etmek vefamız. Bu anlayış ve düşünce ile düzenlemiş olduğumuz bu küçük parka, Uğur Mumcu adını vermeyi, bir köşesine mütevazi de olsa bir anıtını koymayı uygun gördük. Yaşadığı yıllarda kendisi ile tanışma ve sohbetlerinden yararlanma onuruna erişmiş birisi olarak, değerli insan - demokrasi şehidi merhum Uğur Mumcu`yu bir kez daha huzurunuzda rahmet ve şükranla anıyor, anısı önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.
Başkan İnceoğlu`ndan sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Uğur Mumcu`nun aydınlık Türkiye`nin sembolü olduğunu belirterek, "Uğur Mumcu o günlerden bu günleri görebiliyordu. Ancak maalesef ona bu şansı vermediler" dedi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Uğur Mumcu`nun yazıları ve ileri görüşlülüğü ile ülkenin en önemli aydınlarından birisi olduğunu vurguladı. Belde belediyelerinin kapatılmasına da değinen Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı`nda bir belediyenin kapatılması için referandum yapılması gerektiği belirtilirken, demokrasi dışı bir uygulama ile bir yasa ile belde belediyeleri ortadan kaldırılıyor. Ancak her şey bitmiş değil, CHP olarak Anayasa Mahkemesi`ne başvuruda bulunduk. Ne kadar bağımsız olduğu konusunda şüphelerimiz olsa da Anayasa Mahkemesi`nden çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak, Akçay ve Körfez halkı bir sene sonra yani 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde en güzel cevabı verecektir. Yine yerel seçimlerden bir yıl sonra genel seçimlerde ikileme yaprak CHP`yi iktidara taşıyıp AKP`yi tarihin tozlu sayfalarında ki yerine yollayacaktır. CHP iktidarında tüm bu antidemokratik uygulamalara son verilecektir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Gökhan Günaydın, Milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve diğer konuklar hep birlikte Uğur Mumcu büstünün açılışını yaptılar. Açılışın ardından konuklara lokma ikramı yapıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli