Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uğur ve Öztaylandan çevre yolu müjdesi

Uğur ve Öztaylandan çevre yolu müjdesi

Uğur ve Öztaylandan çevre yolu müjdesi AK Parti Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur ve Cemal Öztaylan yapılması planlanan Erdek-Narlı Çevre Karayolu için devreye girdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur ve Cemal Öztaylan yapılması planlanan Erdek-Narlı Çevre Karayolu için devreye girdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile Cemal Öztaylan, beraberinde Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik ile birlikte geldiği Narlı Köyü`nde, Erdek-Narlı Çevre Karayolunun Karayolları Genel Müdürlüğü`nce gündeme alındığı müjdesini verdi.

Milletvekilleri ilçeye gelmeden önce, AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatında, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`la buluşup, Aysan`dan bölge hakkında brifing aldı.
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ziyarette, milletvekillerinin ilk durağı Düzler Mahallesi`ydi. Milletvekillerini Düzler`de, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile partililer karşıladı.
Anayasa değişikliği TBMM`de komisyonda görüşülmeye hızla devam ederken, hafta sonu tatilini ilçemize ayıran AK Parti milletvekilleri Uğur ve Öztaylan`ın ilk durağı Düzler Mahallesi oldu.
Başkan Aysan; "Bizler sizler için varız"
Düzler`de, ilk konuşmayı yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kendilerinin halkın isteklerinin neler olduğunu öğrenmek için bugün burada olduklarını söyleyip Düzler halkının isteklerine tercüman olmak istediklerini belirtti.
Mayıs ayında, Bursa Anıtlar Kurulu ile bir araya geleceklerini vurgulayan Aysan, Bandırma-Erdek Karayolunun Bagfaş önü ile Düzler`de yaşanan SİT olayının masaya yatırılacağını aktardı.
Cemal Öztaylan; "Kleopatra`nın ayak izini silemedik"
Bandırma-Erdek Karayolunun, Bagfaş önünündeki bölümününde, yolun diğer bölümleri gibi çift yönlü olması için geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışmaların, Kleopatra`nın ayak izine takıldığı itirafında bulunan Öztaylan, Bagfaş önündeki çalışmalarda yapılan kazılarda, toprak altından antik eser çıktığını, Arkeologlarca, bulunan eserin Kleopatra`nın ayak izi olduğunun açıklanmasından sonra yol genişletme çalışmalarının askıya alındığını duyurdu.
Uğur; "Sorunların çözümü için geldik"
Düzler`in 1- Sit Alanı 2- Dönel kavşak isteği 3- Yukarıyapıcı Gölet suyunun tarım arazilerinde kullanılması gibi önemli üç sorunu olduğunu öğrendiklerini kaydeden Uğur, " Bagfaş-Düzler arası 4 kilometrelik yolun bölünmüş olmasını, orada bir bölgede bulunan Kleopatra`nın ayak izi engel oldu. Düzler içinden Yukarıyapıcı`ya çıkış için istenen dönüş yolu talebiniz karayollarınca incelenecek. Kavşak, istenen noktada, trafik ve can güvenliği sorunu karşımıza çıkıyor. Bu güvenliği sağlayarak buradaki kavşak sorunu çözülmeye çalışılacak. Yapılan incelemede dönel kavşağın kazalara neden olmayacağı kesinlik kazanırsa, karayolları bu isteği yerine getirecek. Aşırı yağışlar sonrası, mahallede sık sık yaşanan su baskınlarından yerleşim alanlarının etkilenmemesi için, köy muhtarının istediği iki mehfezin yapımı öncelikli işimiz olacak. Mahalle içine istenen bir dönüş yolu, iki mehfez, Düzler Mahallesi-Belkıs-Y.yapıcı köy yollarının rehabilite edilmesi, SİT alanının bazı bölgelerde 3. dereceye düşürülmesi gündemimizde" dedi.
2004 yılında bitirilmiş olmasına rağmen bugüne kadar bölge tarımının hizmetine sunulamayan Yukarıyapıcı Göleti Sulama Projesinin hizmete sokulması konusunda Balıkesir Valiliğince bir proje çalışması başlatıldığını kaydeden Uğur, "Geçtiğimiz günlerde toplanan il genel meclisi sulama göletlerinin ülke tarımının hizmetine sokulması için valilik makamına 8 milyon TL borçlanma yetkisi verdi. Yukarıyapıcı Göleti de bunun içindedir" dedi. İktidarları döneminde ödeneği olmayan hiçbir projeyi yatırım programına almadıklarını dile getiren Uğur, geçmiş iktidarlar döneminde çok sayıda yatırımın ödeneğinin olmasına rağmen yatırım programına alınmasından dolayı yatırım temel atma aşamasında kalarak ülke kaynaklarının heba edildiğini sözlerine ekledi.
AK Parti Milletvekilleri Uğur ve Öztaylan ile beraberindeki heyet daha sonra, Narlı gitmek üzere Düzler`den ayrıldı. Erdek`e askeri kamplar yolundan giden heyet bir süre eski karayolunda incelemelerde bulundu.
Erdek-Narlı yolu kara yolu ağına alındı
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Özel İdarenin envanterinden düşürülerek karayollarına devir edilen Düzler-Narlı arasındaki yaklaşık 20 km`lik yolun karayollarının imkânlarıyla yapılması konusunda çalışma başlatıldığını basın mensuplarıyla paylaşan Uğur, proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yol yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Düzler-Narlı arasındaki yolun genişletilmesiyle birlikte Gestaş AŞ tarafından Erdek-Marmara Adaları arasında yapılan arabalı vapur seferlerinin Narlı Köyüne kaydırılacağını, projenin uygulamaya geçmesiyle birlikte Erdek şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun da ortadan kalkacağını dile getirdi.
Erdek-Narlı çevre yolu arazilere değer katacak
AK Parti heyeti Narlı`da, kalabalık köy halkı tarafından karşılandı. Burada çay bahçesinde toplanan köy halkına seslenen Milletvekili Öztaylan, Erdek`ten, Narlı`ya kadar olan yolun karayolu ağına alınmasını milletvekili Edip Uğur`un sayesinde olduğunu açıkladı
Çevre yolunun geçeceği yerlerde, zemin etüdleri hariç diğer tüm çalışmaların karayollarınca bitirildiğini aktaran Öztaylan, "Çevre yolu bittikten sonra, buradaki mülkleriniz çok değerlenecek. Bizler bugün sizlerden oy istemek için burada bulunmuyoruz. Oylarınızı kime verirseniz verin, ona saygı duyarız. Ama, birbirimizi sevelim, kucaklayalım. Bizim kavgamız, buralara nasıl daha fazla hizmet edebiliriz? kavgasıdır." dedi.
Bir vatandaşın "Bandırma ne zaman il olacak?" sorusuyla karşılaşan Öztaylan, İskenderun veya Salihli il olsun, Bandırma il olmazsa o zaman gelin bana hesap sorun yanıtında bulundu.
Uğur; "Narlı yolu için düğmeye bastık"
Narlı yolunun yapılması için düğmeye basıldığını açıklayan Uğur, İskelenin adalarla bağlantısını yoğunlaştırmak için yolun hizmete girmesini bekliyorsunuz. Narlı Köyü`nün Erdek İlçesi mücavir saha içinde olduğunu öğrendim. Bu konuda Erdek Belediye Başkanının sizlere yardımcı olacağını biliyorum. Hakikaten, Erdek Belediye Başkanını bulmuştur şeklinde konuştu.
Aysan; "Narlı İmar Planı için hazır olsun"
Erdek Belediye Başkanı Aysan, sorunlarınıza çözüm bulmak için buradayız. Hükümetimiz sizin dertlerinize çözüm bulmaya, daha önce yapılmayanı yapmaya çalışıyor şeklinde açıkladı. Kendisine köy imara ne zaman açılacak? sorusu yöneltilen Aysan, Narlı Köyü`nün imar planının 3 yıl içersinde bitirilecek yanıtı verdi.
Narlı Köyü ziyareti sona erdikten sonra, AK Parti heyetinin son durağı AK Parti Erdek İlçe Teşkilatıydı. AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, her iki milletvekili ile il başkanına Erdek`e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da, birlik ve beraberliğin artmasının, daha fazla ilerlemekle mümkün olabileceğini işaret edip, gerek Balıkesir`e, gerekse Ankara`ya yaptığı ziyaretlerde, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirtip, Sayın Uğur ve Öztaylan`a, il başkanına, Karayolları 14. Bölge Müdürüne teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli