Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Uğur´dan 10 Kasım mesajı

Uğur´dan 10 Kasım mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Uğur, mesajında şunları kaydetti: ?Türk milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk´ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O´nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk´ün ?En Büyük Eserim´ dediği Cumhuriyet Rejimi ve ona yön veren kurucu ilkelerdir. Tarihimizin en zor dönemlerinde milletine ve bağımsızlığımıza olan inancını yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadeleci kimliği ile dünyanın gördüğü askeri bir deha olmanın yanında reformist bir devlet adamı olması onu dünya tarihindeki sayılı liderlerden biri haline getirmiştir. Atatürk´ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye´mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O´nun için milletin bütünleştiren temel özellikler ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir. Bugün de dün olduğu gibi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giderken, bağımsızlığımızdan ve milli duruşumuzdan ödün vermeden Cumhuriyetimizin 100. Yılında daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini isteriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.?

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Uğur Kasım mesajı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu