Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uğur´dan, Dursunbey çıkartması

Uğur´dan, Dursunbey çıkartması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey´de bir dizi ziyarette bulunarak, incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey´de bir dizi ziyarette bulunarak, incelemelerde bulundu. Dursunbey Belediyesi´ni ziyaret eden Başkan Uğur, ilçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılması planlanan projeler hakkında hem bilgi aldı, hem de projeleri yerinde inceledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da hazır bulunduğu brifingde Başkan Bahçavan, Dursunbey Belediyesi peyzaj mimarı tarafından hazırlanan görsel üzerinden Saz - Suçıktı arasında uygulanması planlanan rekreasyon projesini anlattı. Uygulandığında Dursunbey´e prestij katacak olan büyük projelerden biri olan bu projeyi oldukça beğenen Başkan Uğur, bölgenin ve projenin araştırılması için daire başkanlarına talimat verdi. Saz Bölgesinde uygulanması planlanan diğer projeleri de görsel olarak Uğur´a sunan Bahçavan ayrıca İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde ki ulaşım yolları ile ilgili de destek istedi. Bahçavan´ın taleplerini olumlu karşılayan Uğur ve beraberindeki heyet daha sonra projelerin yapılacağı bölgeleri inceledi.
Kent Meydanı yanında bulunan yer´in istimlâk edilmesi ile ilgili dosyayı Başkan Uğur´a veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bu yerin Büyükşehir tarafından istimlak edilerek toplu taşıma alanı olarak düzenlenmesini istedi. Daire Başkanına sunulan dosya ile bu yerin istimlak edilmesini kabul eden Başkan Uğur, Büyükşehir araçlarının Toplu Taşıma merkezi olarak kullanacağı alan ile ilgili proje çizimlerinin yapılması talimatını verdi. Burada ki incelemenin ardından Saz Bölgesinde inceleme yapan Başkan Uğur ve beraberindeki heyet, Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlanan projelere olumlu baktıklarını yapılacak olan saha çalışmasının ardından bu projelerin netlik kazanacağını belirtti.
Ziyarette Dursunbey´e Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan modern mezbaha hakkında da bilgiler verildi. Dursunbeylilerin sağlıklı, veteriner kontrolünde et yemesi ve kasap esnafının mağduriyetini gidermek için ilçeye Büyükşehir tarafından modüler, son sistem, hijyenik mezbaha kurulacak.
İhalesi 21 Haziran tarihinde yapılacak olan mezbaha, Temmuz sonu veya Ağustos gibi faaliyete geçecek. Bu mezbaha sayesinde kaçak hayvan kesimleri de ortadan kalkacak ve halk sağlıklı, veteriner kontrolünde olan etleri gönül rahatlığıyla yiyebilecek.
Dursunbey ilçesinin haricinde toplam 9 adet daha mezbaha kurulacak. Bunların kurulacağı yerler Edremit 2 adet, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Marmara Adası, İvrindi, Balya ve Sındırgı olarak açıklandı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Uğur Dursunbey çıkartması
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli