Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ulaştırma harcamalarında en büyük pay araç satın alımına ayrıldı

Ulaştırma harcamalarında en büyük pay araç satın alımına ayrıldı

Hane halklarının ulaştırma harcamalarının % 55,2´sini araç satın alımı oluşturdu.

Hane halklarının ulaştırma harcamalarının % 55,2´sini araç satın alımı oluşturdu.
Hane halkı Bütçe Araştırmasının 2016 yılı sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının % 18,2´sini ulaştırma harcamaları oluşturdu.
Hane halkları ulaştırma harcamalarında en büyük payı % 55,2 ile araç satın alımına (motorlu ve motorsuz araçlar) ayırdı. Bunu % 25,8 ile kişisel ulaşım araçlarının kullanımı (yakıt ve yağları, yedek parça ve aksesuarları ile bakım ve onarım hizmetleri), % 19 ile ulaştırma hizmetleri (karayolu ve diğer yolcu taşımacılığı) ile ilgili harcamalar izledi.
En fazla ulaştırma harcaması, düşük gelirlilerde ulaşım hizmetlerine yüksek gelirlerde ise araç alımına yapıldı
Araştırma sonuçlarına göre, hanelerin gelir düzeyinin ulaştırma harcamalarının dağılımında etkili olduğu görüldü. En düşük gelire sahip % 20´lik gelir dilimindeki hanelerin toplam ulaştırma harcamalarının % 41,2´sini ulaştırma hizmetleri oluştururken, % 30,9´unu araç satın alımı, % 27,9´unu kişisel ulaşım araçlarının kullanımı oluşturdu. En yüksek gelir dilimine sahip olan hanelerin ulaştırma harcamalarının % 62,3´ünü araç satın alımı, % 24,5´ini kişisel ulaşım araçlarının kullanımı, % 13,2´sini ise ulaştırma hizmetleri oluşturdu. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu