Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Balıkesir’i ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Balıkesir’i ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Balıkesir’i ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Balıkesir’i ziyaret etti. 
Balıkesir ziyaretinde, Balıkesir Kuzey-Batı Çevre Yolu’ndaki çalışmaları inceleyen Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmanın Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüten önemli bir proje olduğunu söyledi. 
Yaklaşık 10 kilometrelik projenin 3’ü gidiş, 3’ü geliş olmak üzere 6 şeritten oluşacağını anlatan Uraloğlu, "Öncelikle 25-30 dakikalık olan seyahat süresini 5-6 dakikalara düşürürken esasında transit trafiği rahatlatmış olacağız. Aynı zamanda şehir içerisinde yavaşlayan, tıkanma seviyesine gelen yerel trafiği rahatlatmış olacağız. Bizim eskiden yapmış olduğumuz mevcut çevre yoluyla beraber tam bir kuşaklama haline, çevre yolunu getirmiş olacağız. Bütün yönlerden esasında Balıkesir’in çevresini sarmış olacağız. Dolayısıyla hem trafiği rahatlatacağız hem de şehircilik anlayışında Balıkesir’in daha düzenli daha tertipli daha imarının uygun bir şekilde gelişmesine katkı sağlamış olacağız." dedi. 
Hızlı tren hattı hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, "Balıkesir’le ilgili hızlı tren hattımızın geliştirilmesi ve buranın da yapılması yine gündemimizde. Onun da istişarelerini yaptık. Bu çevre yolumuzun önemli bir bölümünü mahalli seçimlerden önce inşallah trafiğe açmış olacağız, hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 
İncelemelerin ardından Zağnos Paşa Camii ve meydanında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balbucks işletmesini ziyaret eden Bakan Uraloğlu’na, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, İsmail Ok, Ali Taylan Öztaylan ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer ilgililer eşlik etti.   Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı