Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ülker, yatırımda hız kesmiyor

Ülker, yatırımda hız kesmiyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karakaş, düzenledikleri basın toplantısında darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye´deki son gelişmeler sonrası yabancı ortakların hepsiyle konuştuklarını belirten Murat Ülker, ?Yatırımların devamı konusunda teyitleştik? diyerek, bu yıl için ayırdıkları yatırım bütçesinin 770 milyon lira olduğunu ve 400 milyon lirasını kullandıklarını kaydetti.
Ülker, her darbenin demokratik hayata olduğu kadar iş hayatına da büyük olumsuz etkisi olduğunu belirterek şunları söyledi: ?Türkiye ekonomisinin farklı dönemlerde yaşanan krizlere rağmen büyümeye devam ettiğini vurguladı ve ?Türkiye´miz bu günleri de atlatacak? dedi.
?Sadece kendimizden sorumlu değiliz? diyen Ülker, ?50 bin çalışanımın yanı sıra onların aileleri, distribütörlerimiz, plasiyerlerimiz, tedarikçimiz, çiftçimiz ve iş yaptığımız üçüncü partilerle birlikte bir milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.? ifadelerini kullandı.
Ülker, şöyle devam etti: ?Danimarka´dan Japonya´ya, ABD´den İspanya´ya dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var. Onlara karşı da sorumluyuz. İlk günden beri yabancı ortaklarımıza, bizlere ve Türkiye´ye güvenmeleri mesajını verdim. Çünkü onların Türkiye´ye ve bize güvenmesi, yatırımlarına devam etmesi Türkiye´nin dünyadaki gücünü artırıyor. Şu anda 6 ortağımızla bugüne kadar 1 milyar TL´ye yakın yatırım yapmışız. Yatırımcı girişleri ile bu rakam 4 milyar TL´yi aşmıştır. Global ortaklarımızla toplam 12 fabrikada 3.716 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye´nin güçlü bir ülke olduğunu, ortaklığımızın sağlam olduğunu, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik. Türkiye´nin her zamankinden daha fazla yatırıma ihtiyacı var. Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4500´ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız. Ana işimiz olan bisküvi, çikolata ve şekerleme alanında yatırım hedefinin büyük bölümünün Türkiye´de gerçekleştireceğimizi zaten daha önce açıklamıştık. Ana kategorimizdeki büyümenin yanı sıra bizim için stratejik öneme sahip diğer iş alanlarımızda da büyümeye devam edeceğiz?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ülker yatırımda kesmiyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli