Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ülkücülerden Türkmeneline yardım kampanyası

Ülkücülerden Türkmeneline yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Türkmenler için Sen de Doyur, Sen de Giydir yardım kampanyasına Erdek Ülkü Ocağı'da destek veriyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Türkmenler için `Sen de Doyur, Sen de Giydir` yardım kampanyasına Erdek Ülkü Ocağı'da destek veriyor.
Erdek Ülkü Ocağı Başkanı Ali Nejat Simitçi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz himayesinde Türkmeneli için başlatılan `Sen de Doyur, Sen de Giydir` yardım kampanyasına katılarak destek vereceklerini açıkladı.
Irak'ta 2 milyona yakın Türkmen soydaşın bulunduğunu söyleyen Ali Nejat Simitçi, kampanya detayı hakkında yaptığı açıklamada: Irak'ta diğer etnik gruplar çeşitli çevrelerce korurken, soydaşlarımız ise yalnızlığa ve çaresizliğe mahkûm edilmiş durumdadır. Son günlerde Irak'ta soydaşlarımızın yaşadığı şehirler, IŞİD terör örgütü tarafından hedef alınmaktadır. Bugüne kadar meydana gelen olaylarda birçok soydaşımız canice katledilmiş ve bir kısmı da yaralanmıştır. Birçok soydaşımız evlerini, mallarını terk etmek zorunda kalmış ve güvenli bölgelere çekilmek zorunda kalmıştır” diye konuştu.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın öncülüğünde, tüm il ve ilçelerde faaliyet gösteren şubelerinin bu yardım kampanyasının organizasyonundan sorumlu olacağını belirten Erdek Ülkü Ocağı Başkanı Ali Nejat Simitçi Erdek Ülkü Ocağında iletişime geçilebilecek hazırlık yapılmıştır. Kampanyaya destek olmak isteyenler gıda yardımı olarak; pirinç, sıvı yağ, toz şeker, salça, bulgur, kuru fasulye, nohut, makarna, mercimek ve su gibi ürünlerle, Tekstil ürünü olarak ta battaniye, çadır, tişört, pantolon, gömlek, pijama gibi ürünlerle katkı sunabilirler. Giysi yardımları kadın, erkek ve çocuk ayrı tasnif edilmek suretiyle yapılmalıdır” diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Alpcan Kırgül



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı