Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ulu Caminin minaresini işadamları üstlendi

Ulu Caminin minaresini işadamları üstlendi

Edremitte yapımı süren Ulu Camiye yapılması planlanan 4 minareden ikisi ilçedeki hayırsever işadamları tarafından yapılıyor.

Edremit`te yapımı süren Ulu Camiye yapılması planlanan 4 minareden ikisi ilçedeki hayırsever işadamları tarafından yapılıyor.
Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepe`de temeli atılan Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde kültür ve sanat içinde tasarlanan, Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıyan `Edremit Körfez Ulu Camisinin` iki minaresinin yapımını hayırsever iki iş adamı üstlendi.
Edremit`in Güre Beldesinde Saruhan Otel İşletmecisi Necati Saruhan ve yine Edremit`in Güre ve Zeytinli Beldeler yanı sıra Burhaniye ilçesinde işletmeleri olan Kafkas beton İşletmecisi iş adamı Makine Mühendisi Hüseyin Çelik, Edremit Körfez Ulu Caminin 4 minaresinden birer minarenin yapımlarını üslendi.
Edremit Körfez Ulu Cami ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu, "Mübarek Muharrem ayında, Edremit Körfez Ulu cami inşaatımızın iki minaresine çok değerli hayırseverler sayesinde başladık. Allah, kendilerinden razı olsun" dedi.
Edremit Körfez Ulu Camii 4 minareli, 12 şerefeli, 50 santimetre kalınlığında betona sahip elli sekiz metre yüksekliğinde olacağını belirten Karamanoğlu, iki minaremiz için iki hayır sahibine daha ihtiyacımız vardır. İlgilenenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.
Edremit Körfez Ulu Camisinin büyük bir inşaat olduğunu, şu anda 2 bin 330 M2 zemin betonu tamamlanarak üst katın inşaatına başlandığını dile getiren Dernek Başkanı Lütfü Karamanoğlu, "Camimiz yaklaşık 8-9 milyona mal olacak. Edirne Selimiye Cami`nin biraz küçüğü, Ege Bölgesinin en büyüğü olacak camimiz tamamlandığında adeta bir sanat galerisi gibi olacak. 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 M2 alana oturan ve 1850 M2 inşaat alanına sahip 3 bin 500 kişilik camide, 3500, 4000 kişi aynı anda ibadet yapabileceği Ege`nin en büyük camisi olacak. Bu cami İstanbul`un Çamlıca Tepesi, Piyer Loti Tepesi neyse, Edremit`te de öyle olacaktır. Edremit Körfezine ve Edremit`e gelen misafirlerimizi Çamtepe`deki bu camiye getirecek, Edremit Körfezi`ni buradan temaşa ettirecek. Otobüsler dolusu cami ziyaretine gelen turistler Edremit ekonomisine katkı sağlayacak" açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli