Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşuşu Yapıldı

Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşuşu Yapıldı

Mexico City 1968 Olimpiyatları´nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen unutulmaz atlet İsmail Akçay adına Balıkesir´de yapılan Uluslararası İsmail Akçay yol koşusunun 10.´su gerçekleştirildi.

Yarışı erkeklerde Getaye Gelaw, kadınlarda ise Özlem Kaya kazandı.
Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde yapılan 12 kilometrelik koşu, saat 09.00´da Atatürk Stadı´nda start aldı. İsmail Akçay Yol Koşusu´na aralarında Kenya ve Etiyopyalı sporcuların da bulunduğu 550 atlet katıldı. Yarışın erkeklerde 38 dakika 53 saniyelik derecesiyle Ankara Ego sporcusu Getaye Gelaw oldu. Fetene Alemu Regasa 39.02 ile ikinci, Cihat Ulus 39.35´le üçüncü oldu. Kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor sporcusu Özlem Kaya 44 dakika 03 saniyelik derecesiyle ipi en önde göğüsledi. Ümmü Kiraz 44.55 ve Yayla Kılıç 46.15´lik dereceleriyle ikinci ve üçüncülüğü elde etti.
Maraton koşusu sonunda Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile Adil Çelik, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir´in efsane maratoncu ismi İsmail Akçay, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul kadınlarda ve erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Erkeklerde 1. olan Getaye Gelaw´a ödülünü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu verirken kadınlarda 1.olan Özlem Kaya´ya ödülünü AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur verdi. Sporculara toplam 90 bin 500 lira ödül verildi.
Akçay: "Çok gururlandım"
Adına düzenlenen maraton nedeniyle gururlu olduğunu dile getiren İsmail Akçay, "Hakikatten çok gururlandım. Bu organizasyonu üstlenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı´ya ne kadar teşekkür etsem azdır gerçekten böyle bir organizasyonu üstlendikleri için. Bu yarışa İsmail Akçay için gelmemişlerdir. İsmail Akçay gibi çok kişiler var. Ama burada çok önemli olan bir şey var. Buraya gelenler Türk Bayrağına saygısından dolayı geldiler. Çünkü ben o göğsümdeki Türk Bayrağını, 28 ülkede en önde koşarak Türkiye´nin tanıtımını yaptım. Şimdi de Balıkesir´deki Balıkesir halkını temsilen Balıkesir´in reklamını yapıyorum. Çok gururluyum" şeklinde konuştu.
Maraton renkli görüntülere sahne olurken Ankara´dan maratona katılan Hasan Özer bağlamasıyla koşarak ilginç bir görüntüye imza attı. Aşık baba olarak kendisini tanıtan Hasan Özer; "Bu yarışa ilk defa katılıyorum. Geçen hafta İzmir´de cura ile katıldım. Sembol olarak, renk katmak için katılıyorum. Gençleri spora çekmek için çalışıyorum" dedi.
Kadınlarda ipi göğüsleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Özlem Kaya, "Bu benim yarışmaya 3. katılışım. İsmail Akçay abimiz adına koşmak benim için çok gurur verici. Onun adına koştuğum için çok çok mutluyum. Şampiyon olmak için gelmiştim, şampiyon oldum, mutluyum" dedi.
Erkekler kategorisinde 3. olan Cihat Ulus ise, "Kütahya´dan ilk kez bu yarışa katılıyorum. Çok güzel bir yarıştı. Böyle büyük bir kişinin adına İsmail Akçay adına katılmak çok güzel. Bizim dinimizle, dedemizin adına koştum yarışı ve üçüncü bitirdim" şeklinde konuştu. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu