Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi Edremit´te düzenlendi

Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi Edremit´te düzenlendi

Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi´nin 4.sü Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi işbirliği ile Edremit´te düzenlendi.

Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi´nin 4.sü Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi işbirliği ile Edremit´te düzenlendi.
Edremit Belediyesi´nin altın sponsor olarak destek verdiği zirveye, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz katıldı.
Edremit, Ayvalık, Gönen, Sındırgı ilçelerinin termal turizmle ilgili tanıtımını sağlamak amacıyla hazırlanan tanıtım filminin gösterimiyle başlayan etkinlik, Türk sağlık camiasının tanınmış isimlerinden Dr. Ender Saraç´ın bölgenin sağlığa faydalı besin ve endemik bitkileriyle ilgili yaptığı sunumla devam etti.
3 ana panel çerçevesinde gerçekleştirilen zirvede, destinasyon tanıtım, konaklama ve yatırım ortamı ile birçok akademik sunuma yer verildi.
Zirveye altın sponsor olarak destek veren Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balıkesir bölgesinin termal, dağ ve deniz turizmiyle yılın 12 ayı turizmi ayakta tutabilecek potansiyele sahip olduğunu açıkladı.
Edremit´in bütün güzelliklerinin farkında olan biri olarak bu topraklarda büyüdüğüne vurgu yapan Başkan Arslan, ?Büyüdüğüm bu toprakların her bir noktasına aşık oldum, havasını soludum, suyunu içtim, sokaklarında koşup oynadım, dağlarında huzura kavuştum, denizinde serinleyip, termal sularında şifa buldum. Memleketimin termal ve sağlık turizminde de hak ettiği değeri bulacağına yürekten inanıyorum.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli