Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası Ekonomi Sempozyumu Başladı

Uluslararası Ekonomi Sempozyumu Başladı

Erdek, Uluslararası bilim sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

Erdek, Uluslararası bilim sempozyumuna ev sahipliği yaptı.
Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Ekonomi Sempozyumunda "Küresel Kriz Sonrasında Ekonominin Yeniden Yapılanması" akademisyenler tarafından anlatıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Sempozyumunun bu yıl Erdek`te yapılmasını sağladı.
Erdek Agrigento Otel`de düzenlenen `Küresel Kriz Sonrasında Ekonominin Yeniden Yapılanması` konulu sempozyumun açılışına Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile davetliler katıldı.
Küresel kriz sonrasında ekonominin yeniden yapılanması konulu uluslararası sempozyum 27 ve 29 Mayıs tarihleri arasında üç gün sürecek. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda saygın üniversiteye mensup akademisyenlerden oluşan bilim komitesi tarafınca gerçekleştirilen sempozyuma Bandırma İİBF Dekanı Edip Örücü başkanlık ediyor. Sempozyumda krizin nedenleri, sonuçları ve geleceği, ekonomide yeni yaklaşımlar, ulusal ekonomi politikaları, uluslararası finansal sistemler ve küresel finansal kuruluşları, merkez bankalarının ve bankacılık kesiminin değişen rolleri işletmecilikte ve özel girişimcilik, kriz sonrası istihdam sorunları, kriz sonrası siyasal, toplumsal ve etiksel sorunlar gibi çok sayıda çarpıcı konular işleniyor.
Konu hakkında ksa bir açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`in böyle bir bilim kongresine ev sahipliği yapmasından dolayı onur duyduklarını söyledi.
Yıllarca çekirdek turizmi yapılan şehrimizde bu yıl ilk kez uluslararası anlamda bilim sempozyumunun gerçekleşmesinin, Erdek`te kongre turizmine atılan ilk adım olarak işaret eden Başkan Aysan, Bundan sonra da ilçemizde yapılacak bu tip etkinliklere Erdek Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı sağlamaktan ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk du- yacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli