Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Uluslararası ünlüler Ayvalık için kenetlendi

Uluslararası ünlüler Ayvalık için kenetlendi

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) tarafından düzenlenen “Ayvalık Vizyonu Çalıştayı’nın 2. gününde de büyük bir katılım oldu.

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) tarafından düzenlenen “Ayvalık Vizyonu Çalıştayı’nın 2. gününde de büyük bir katılım oldu. Pazar akşamına kadar devam edecek olan çalıştayı Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz yönetti. Oturumda birbirinden değerli ve uluslararası üne sahip profesyonel konuşmacılar sırayla söz aldı. 
İlk konuşmacı; Dünya Kardeş Kentleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner‘di. 
Baraner, Avrupa’da özelikle pandemi sürecinden sonra yeni bir yaşam modeli oluşmaya başladığını, özellikle 3.yaş grubu insanların daha sağlıklı beslenmeye ve tatile yönelik tüketim alışkanlıklarının değişmeye başladığını ifade etti. 
Özellikle bu grubun yaşlanan Avrupa’nın lokomotif grubu olduğunu ifade eden Baraner, bu kişilerin organik beslendiğini ve daha ılıman turistik destinasyonları tercih ettiğini, bu çerçevede Türkiye’nin ve yine ılıman iklime sahip Kuzey Ege’nin bu gruba yönelik satış ve pazarlama ve satış geliştirme faaliyetlerine başlaması gerektiğini belirtti. 
XPD Hotel Consulting Chairman Futurist Hotelier koordinatörü Cem Kınay, dünyadaki turistlerin tüketim alışkanlıklarının değiştiğini, farklı bir Z kuşağının ortaya çıktığını ve bu gruba yönelik turistik arzının da değişmesi gerektiğini, ayrıca dünya turizminde bugün tartışılan temel konunun; Futurist Oteller olduğunu vurguladı. 
NAR Gourmet Taraf. Kurulu. üyesi Yemek Sanatları Merkezi Lideri Vedat Başaran, “Ayvalık, Uluslararası Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilir mi? Nasıl?” konulu çalışmasını güncel örneklerle anlattı ve markalaşmaya vurgu yaptı. 
Touristalia, GM Melih Yetiş, “Organize Seyahatler İçin Turizm Destinasyonları ve Ayvalık” başlıklı sunumunu yaptı ve Ayvalık’ın özellikle kültür ve gastronomi turizminde önemini anlattı. 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş, “Avrupa Birliği, E- (Ga)stronomi Erasmus+ Projesi ve Yerel Mutfaklar” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 
cokgezen.gurme rumuzuyla instgramda on binlerce takipçisi olan Akif Budak, “Global Turizm, Değişen Turist Tercihleri, ve Ayvalık” başlıklı sunum yaptı.  Çalıştay, 4 başlıkta; 1. Oturum; Kent ve Yaşam Kültürü,2. Oturum; Turizm ve Sürdürülebilirlik, 3. Oturum; Doğal ve Kültürel Miras, ve 4. Oturum; Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı ile devam etti.

Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı