Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Umuda açılan kapı

Umuda açılan kapı

Balıkesir Valiliği, ?Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum? projesini başlattı

Balıkesir Valiliği, ?Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum? sloganıyla yeni bir projeyi başlattı.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, projenin amacının, uyuşturucu madde kullanan kişileri bu alışkanlıktan vazgeçirerek tedavi altına aldıktan sonra kişinin, yaşamına geri dönmesini ve yaşamını sağlıklı biçimde sürdürebilmesini sağlamak olduğuna dikkati çekti.
Yazar, proje hakkında şu bilgiyi verdi:
?Valiliğimizin organizasyonunda yürütülen bu kampanya üç aşamada yürüyecek. İlk aşama, uyuşturucu madde kullanıp bu alışkanlıktan kurtulmak isteyenlerin başvurularının alınmasıyla başlayacak. Bu başvurular, Balıkesir Valiliği Açık Kapı birimine, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadele birimi ile ilçe kaymakamlıklarına yapılacak. Bu kişiler, önce ilgili sağlık kuruluşlarına, hastanelere gönderilecek. Bağımlı bu kişilerin psikososyal destek almaları da sağlanacak. Bağımlılık süreci ve tedavisi konusunda ailelere danışmanlık verilecek. Bağımlı bireylerin sosyal yaşama uyum sağlaması amacıyla tedavi sürecinde spor ve sanat etkinlikleri ve kurslar gerçekleştirilecek. Tedavi ücretleri devletçe karşılanacak. Tedavi süreçleri başarılı olduğu takdirde İŞKUR aracılığıyla kendilerine iş imkanı sağlanacak. Bu işlerinde 6 ay süreyle çalışıp başarılı olduklarında, Valiliğimizce Ticaret Odası ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol uyarınca yeni bir işe yerleştirilecekler.?
Kaymakam Yazar, bu proje kapsamında kendilerine şu ana kadar üç kişinin başvurduğunu, bunlardan ikisinin, halen Manisa´daki hastanede tedavi altında bulunduğunu belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Umuda açılan kapı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli