Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Umudum Okulum projesi tamamlandı

Umudum Okulum projesi tamamlandı

General Kemal İlk ve Ortaokulunun hazırladığı Umudum Okul projesi sona erdi.

General Kemal İlk ve Ortaokulu`nun hazırladığı "Umudum Okul" projesi sona erdi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından finanse edilen ve General Kemal İlk ve Orta Okulunun hazırlayarak hayata geçirdiği "Umudum Okul" isimli projenin uygulaması Vali Ahmet Turhan`ın katılımıyla gerçekleşen kapanış programı ile sona erdi.
Programın açılış konuşmasını General Kemal İlk ve Orta Okulu Müdürü Murat Sarıtaş yaparken, okul öğretmenlerinden proje koordinatörü Fikret Yavuz`da proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Yavuz, konuşmasında "Proje kapsamında okulumuzda daha önce kullanılmayan, atıl durumdaki 810 M2 alan öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır. Proje ile 2 ayrı jimnastik salonu ve bir adet masa tenisi salonunu okulumuza kazandırdık. Ayrıca resim atölyesi, fen bilimleri ile dil laboratuvarı, rehberlik odası, destek sınıfı ve görsel sanatlar sınıfında düzenlemeler yapılarak eğitim kalitesi arttırılmıştır. Proje sayesinde oluşturulan salon ve sınıflardan 522 öğrencimiz faydalanmıştır. Bu rakamda okul mevcudumuzun % 75`ine tekabül etmektedir." dedi.
Vali Turhan ise, Balıkesir`i eğitimde ilk sıralara çıkarma gibi bir hayali olduğunu hatırlattı.
Bu projeyi gördükten sonra bunun mümkün olduğuna inandığını dile getiren Turhan, "Bu okulumuzda olduğu gibi Avrupa`nın birçok ülkesinde okullar sadece hafta içi okul saatlerinde açık değil, akşamları ve hafta sonları da çeşitli kurs ve etkinlikler ile faaliyetlerine devam ediyor. Bizlerde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde, okullarımızda açılacak kurslar ile hafta sonları da okullarımızda eğitimler devam etsin istiyoruz." dedi.
Projenin hazırlanması ve uygulanması nedeniyle Okul Müdürü Murat Sarıtaş`ı tebrik eden Vali Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner`i projenin diğer okullarda da uygulanması konusunda görevlendirdi ve projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizin başarı belgesi ile ödüllendirilmesi talimatı verdi. Ayrıca Gösteri Salonunun sandalye ihtiyacından bahsedilmesi üzerine salona 300 adet sandalye alınması talimatı verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli