Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Üniversite öğrencileri ilçeyi renklendiriyor

Üniversite öğrencileri ilçeyi renklendiriyor

Sındırgı ilçesinde ?Üniversiteli Eller Renkli Şehirler? projesi ile ilçedeki kötü görünümlü tüm yapılar renklendiriliyor.

Sındırgı ilçesinde ?Üniversiteli Eller Renkli Şehirler? projesi ile ilçedeki kötü görünümlü tüm yapılar renklendiriliyor.
Sındırgı´da uygulanan proje kapsamında ayrıca 2. Türk Sokağı oluşturuluyor.
Sındırgı Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sındırgı Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle geçen yıl başlatılan "Üniversiteli Eller Renkli Şehirler" projesi kapsamında ilçedeki tarihi evlerin yer aldığı sokaklarda vatandaşların kullandığı tescili olmayan binalar ve kötü görünüm oluşturan atıl durumdaki ev ve bahçe duvarları üniversite öğrencileri tarafından boyandı.
Geçtiğimiz yıl başlanan uygulama ile iki caddede bulunan evler renklendirilmişti. Öğrencilerinde büyük bir keyif aldığı proje bu yıl da Cami Kebir mahallesinde devam ediyor.
Sındırgı´da bir yıl önce çalışma başlattıkları projeye devam ettiklerini söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Yaptığımız iş tarihi dokuya zarar vermeden, ahşabını ve taşını değil köhneleşmiş bozulmuş sıvaların tamiratı ve buradaki yazı çizi ne varsa bunları kaybedecek şekilde güzel bir boyama işleminin gerçekleştirilmesidir. Bunu yaparken gerekli izinlerimizi aldığımız gibi tescilli binalarımıza dokunmuyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan sponsor firmalarımıza, üniversitemize, öğrencilerimize ve belediye personelimize teşekkür ediyorum.? dedi.
Sponsorlar aracılığıyla elde edilen boya ve fırçaları alan öğrenciler duvarları boyadı. 50 öğrenci hem evleri hem de arkadaşlarını boyayarak renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.
Projenin hayata geçirilmesinden keyif alan mahalle sakinleri de öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunarak teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli