Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Üniversite öğrencileri sepetçiliği öğrendi

Üniversite öğrencileri sepetçiliği öğrendi

Edremit Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından "Sele, Sepet Ve Hasır" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Edremit Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından "Sele, Sepet Ve Hasır" sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka birlikte yaptı.
Sergi, Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuğba Abacıgil, Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Ersin Yanmaz, İlçe Kütüphane Müdürü Tufan Sümengen, daire amirleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Edremit Kaymakam Ali Sırmalı sergi açılışında yaptığı konuşmada ? Edremit Kaymakamlığımız Proje koordinasyon birimimizce hazırlanan ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması, gün yüzüne çıkarılması amacıyla yapılan çalışmalardan biri de; ilçemizin tarihi ve kültüründe önemli yer tutmuş geleneksel olarak el ile icra edilen sanatlara, mesleklere sahip çıkmaktır. Bu kapsamda
geleneksel el sanatlarımızın ve sanatkârlarımızın uzun vadede yok olmaması amacıyla Edremit Kaymakamlığımızca hazırlanan "Kaybolmaya Yüz Tutmuş Sele, Sepet ve Hasır Örgücülüğünün Gençlerle Geleceğe Taşınması projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmuş ve bakanlıkça başarılı bulunarak hibe desteği almıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen projemiz kapsamında Edremit MYO ve Altınoluk MYO öğrencilerinden oluşan 40 kişilik katılımcıya Doyran Mahallesi yolu üzerinde 15 gün boyunca sele, sepet ve hasır örgücülüğü öğretmiş ve eğitim sonunda öğrencilerimiz tarafından toplam 73 adet sepet çeşidi üretilmiş olup bugün el emeği üretilen serginin açılışını gerçekleştirmekteyiz. Sepet örgücülüğünü öğrenen genç öğrencelerimizin bu mesleği geliştirerek ekonomiye kazandıracağını umuyorum." dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak emeği geçenleri ve bu proje içerisinde yer alan öğrencileri kutladı.
Açılış kurdelesi Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka ve Sepet Eğitmeni Bahri Acar tarafından kesildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde protokol tarafından kullanım amaçlarına göre dekore edilen sepet sergisi gezildi. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı öğrenildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli