Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Üniversite tasarım yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı

Üniversite tasarım yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı

?Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması? sonuçları Üniversite Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen Kolokyum ve Ödül Töreni ile açıklandı.

?Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması? sonuçları Üniversite Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen Kolokyum ve Ödül Töreni ile açıklandı.
Törende ilk olarak Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuştu.
Üniversiteler için yerleşke çalışmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ?Yarışma sonucunda elde edilen Master Plan, Üniversitenin hem bugününe hem de on yıllar sonrası projeksiyonuna cevap verecek nitelikte tasarlanmıştır.? dedi.
Yarışma süreci hakkında bilgi veren Rektör, ?Yarışmaya yoğun bir ilgi olmuş, 1.000´e yakın şartname üniversite web sitemizden indirilmiştir. Yarışmaya toplamda 75 yer görme gerçekleşmiştir. Yarışma alanını gören adaylardan 32 adet proje üniversitemize ulaşmıştır. Üniversitemize ulaşan bu projeler geliş sıra numarasına göre sergilenmiş, bu sergi jüri ve raportörlerin dışında katılıma kapalı tutularak, sadece jürinin değerlendirmesine açılmıştır.? diye konuştu.
Yarışma sonucunda elde edilen projenin kapsamı hakkında da bilgi veren Rektör, ?Yarışma, her ne kadar kentsel tasarım türünde olsa da, bir diğer ifadeyle üniversitemiz merkez yerleşkesinin bir master planı olarak düşünülse de, içerisinde Kalkınma Bakanlığı´nın 2017 yılı yatırım planında yer alan 3 adet projenin mimari detaylarını da barındırmaktadır. Bunlar Merkezi Derslik (20.000 m²), Öğrenci Yaşam Merkezi (10.000 m²) ve Kapalı Spor Salonu´dur (10.620 m²). Bu 3 adet yatırım projesi, yarışmanın sonuçlanması ile 1.lik ödülüne layık görülen müellife uygulama projesi olarak hazırlattırılacak olup, arkasından yapım süreci için ihale edilecektir. Bu 3 binanın ihale sürecinin Eylül-Ekim gibi başlatılıp, önümüzdeki yılsonunda hızlı bir şekilde bitirilerek hizmete açılması için çalışmalarımız sürmektedir. 2018 yılının ilk çeyreğinde de en az 3 yeni binamızın daha ihalelerinin yapılması planlanmaktadır. Böylece bir yıl içerisinde 6 binamızın ihaleleri yapılmış ve inşaatları başlamış olacaktır. Her yıl ortalama 3 yeni binanın ilave olmasıyla, yerleşkemizin 8-10 yıllık bir süre içerisinde büyük ölçüde tamamlanmasını ümit ediyoruz.? dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışmasından ilçe halkı olarak büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, devlet eski hastanesi olan Pertevniyal Hastanesi´nin binasının üniversiteye tahsis edileceği müjdesini verdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin Türkiye´nin sayılı üniversitelerinden biri haline geleceğini ifade etti.
Törende son olarak ise Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın söz aldı.
Akın, ?Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Rektörümüzü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanını bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Üniversitelere sahip çıkmak hepimizin görevidir ve bizler bunun için elimizden geleni de yapacağız. Yarışmada emeği olan herkesi tebrik ediyorum? dedi.
Tören, ödül takdimleri ile devam etti. Yarışma Danışman Jüri Üyeleri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya ve Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan V. Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Akdoğan´a Rektör tarafından ödülleri takdim edildi.
Sonrasında ise Rektör tarafından yarışmanın Asli Jüri Üyeleri; Mimar Tülin Hadi (Jüri Başkanı), Mimar Oknur Çalışkan, Mimar Doğu Kaptan, Peyzaj Mimarı Murat Memlük, Şehir Plancısı Savaş Zafer Şahin ve Yedek Jüri Üyeleri Peyzaj Mimarı Beyazıt Oğuz Ayoğlu ve Şehir Plancısı Murat Yıldız´a ödülleri verildi.
Ardından ise, yarışmanın raportör üyeleri İnşaat Mühendisi Mustafa Yıldırım, Elektrik Mühendisi Ümit Güneş, Şehir Plancısı Elif Demiroğlu, Raportör yardımcı üyeleri İnşaat Mühendisi Mehmet Üneş, Peyzaj Mimarı Sezen Ünal, Mimar Hakan Yıldız´a Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur tarafından ödülleri takdim edildi.
Tören, yarışmada dereceye giren proje gruplarına ödül takdimleri ile devam etti.
Törene, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ile il ve ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli