Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Üniversiteler Güvenlik Komisyonu Toplantısı

Üniversiteler Güvenlik Komisyonu Toplantısı

Yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerde uzun bir sürenin ardından eğitim-öğretim yeniden başlıyor.

Yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerde uzun bir sürenin ardından eğitim-öğretim yeniden başlıyor.  
2021-2022 akademik yılıyla birlikte yüz yüze modeliyle yeniden başlayacak olan eğitim-öğretimin güvenli ve sağlıklı bir ortamda sürdürülmesinin sağlanması ve gerek duyulan ilave güvenlik tedbirlerinin alınması amacıyla Üniversiteler Güvenlik Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.  
Vali Hasan Şıldak başkanlığında Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, üniversitelerdeki mevcut güvenlik tedbirleri, üniversitelere sağlanan ulaşımın durumu ve ek güvenlik tedbirlerinin yanı sıra öğrencilerin Balıkesir’e gelişlerinde mağduriyet yaşanmaması için yapılan geçici barınma sorunlarına yönelik çalışmalar görüşüldü.  
Balıkesir'e gelişlerinde Balıkesir Otogarı, Tren Garı ve Toplu Taşıma Merkezi’nde Gençlik Spor Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından karşılanarak Balıkesir Valiliği Açık Kapı Birimine yönlendirilen öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. İlgili birimler tarafından İl genelindeki kamu misafirhanelerine ve otellere çok sayıda öğrencinin yönlendirildiği bildirildi. Yapılan çalışmanın önemli olduğunu belirten Vali Şıldak yaklaşık iki haftalık süreceğini öngördüğü ilk dönemde öğrencilerin sorun yaşamayacağını belirtti.  
Vali Hasan Şıldak, toplantıya katılan yetkililerden üniversite öğrencileri için kendi kurumlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Toplantıda barınma sorunlarının yanı sıra üniversitelerde yaşanabilecek muhtemel asayiş olayları, bunlarla ilgili alınması gereken önlemler de değerlendirildi. 
Uyuşturucuyla Mücadele Projesine yönelik olarak Balıkesir Üniversitesi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde ve bunlara bağlı yüksekokullarda projenin tanıtımının yapılması için yapılabilecekleri değerlendiren Şıldak, yeni akademik yılın huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması temennisinde bulundu. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı