Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Üniversitelerde çalışanlarının özlük hakları mecliste

Üniversitelerde çalışanlarının özlük hakları mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, üniversitelerde çalışan akademisyen ve idari personellerin özlük haklarını TBMM Başkanlığına getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, üniversitelerde çalışan akademisyen ve idari personellerin özlük haklarını TBMM Başkanlığı`na getirdi.
Bulut, akademisyenlerimizin özlük haklarının 12 yıldır iyileştirilmemesi ve yine üniversitelerde görev yapan idari personellerin özlük haklarının yetersizliği sebebiyle mağdur olduğunu ifade ederek konuyu TBMM Başkanlığına taşıyarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini belirtti.
Ülkemiz de geleceğin mimarlarının ve düşünen beyinlerinin yetiştirildiği ve Türk biliminin üretildiği Üniversitelerimizde, Akademisyenlerimizin ve İdari Personellerimiz sıkıntıları gündeme taşıyan MHP`li Bulut, bu sorunların yaklaşık 12 yıldır bir türlü düzeltilmediğini bu mağduriyetin devam ettiğini dile getirdi.
 Yaklaşık olarak on iki yıldan beri Üniversite`nin en temel alanları olan "Ücret Sorunu", "Özlük Hakları" ve "Bilimsel Çalışma Ortamları   konusunda hiçbir olumlu icraatın ortaya koyulmadığını ifade eden Bulut, özlük hakları eksilttiğini ve akademisyenlerimiz ile üniversitelerdeki idari personellerimizin mağdur edildiğini sözlerine ekledi.
MHP`li Bulut`un Başbakan`a yönelttiği sorular: 
"Akademisyenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapılacak mıdır? Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre; Maliye Bakanı Şimşek,  yerel seçimler öncesinde Batman Üniversitesinde öğretim elemanlarıyla görüşmesi sırasında "akademik zam konusunda çalışmaların tamamlandığını, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi gibi öğretim elemanlarına yüksek oranda seyyanen zam yapılacağını ve diğer Öğretim Üyelerine de performans sistemine göre bir iyileştirme yapılacağını" beyan etti. Bu durum ne zaman gerçekleştirilecektir? Şeflerin ek göstergelerinin 3000`e, şube müdürü, fakülte ve yüksekokul sekreterlerinin 3600`e çıkarılması bir zaruret haline gelmiştir. Bu durum ne zaman gerçekleştirilecektir? Şube müdürü, fakülte ve yüksekokul sekreterlerine makam tazminatı ödenmesi konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false