Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Üretici Sarı´nın şovunu izledi!

Üretici Sarı´nın şovunu izledi!

Marmarabirlik´e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali genel kurulu vardı.

Tuncay Ertan Yazdı...

10 Ocak Cuma günü yapılan ve yoğun katılımla gerçekleşen mali genel kurula katılan başta kooperatif yöneticileri olmak üzere ortaklar, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın şovunu nefes almadan izledi.

Mali genel kurullar genelde çok sakin geçer, adrenalin yüksek olduğu genel kurullar başkan ve yönetimin seçileceği genel kurullardır. İşte bu nedenle ben bu genel kurulun bu kadar gergin bir atmosferde geçeceğini dolayısıyla Belediye Başkanı Sarı´nın şov yapacağını tahmin etmemiştim.

Biliyorsunuz, genel kurullar Divan heyeti seçimi ile başlar. Mevcut Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol ve ekibi Ahmet Uysal´ı Divan Başkanlığı´na önerirken, diğer tarafın önergesindeki isim herkesi şaşırttı.

Önergede Divan Başkanı adayı olarak Hüseyin Sarı ismi vardı.

Yani mahkeme tarafından 2015 yılında S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığından ihraç edilen, Erdek Belediyesi Başkanlığı görevi düşürülen, 11 ay önce Kooperatif Başkanlığı seçimini kaybeden Hüseyin Sarı´dan bahsediyorum.

Ardı ardına 2 makamından olan  Sarı, tüm bunlara rağmen yılmamış, mali genel kurula müthiş hazırlanmış kısaca her şeyi mükemmel planlamış.

Sarı´nın amacı, önce Divanı yani mikrofonu eline alarak ve genel kurula istediği gibi yön vermekti. Nitekim öyle de oldu az bir farkla da olsa Divan Başkanlığı´na kendini seçtirmeyi başardı. Bu sonuç salonda beklenmedik soğuk rüzgarın esmesine neden oluverdi.

Şenol ve ekibi daha maçın ilk dakikasında böyle bir gol yiyebileceklerini tahmin bile etmiyordu. Sarı´nın Divan Başkanlığı´nı kazanmasıyla, salondaki üretici ortak sayısı yavaş yavaş azalmaya başladı. Çünkü ortakların birçoğu Divan Başkanlığı´nı kaybettikleri için bu maçtan galip çıkamayacaklarını biliyordu.

Şenol ve yönetim kurulu ortaklarla birlik içerisine giremeyince, kaybolan salon hakimiyeti ile Sarı´ya gün doğdu. Aldı eline mikrofonu kimseye vermem bu salonun patronu benim dedi.

Hüseyin Sarı bir önceki kongrede seçimi kaybetmelerinin vermiş olduğu öfkeyle ağzına geleni söyledi.

Şimdiki yönetime, üreticinin alın terinin karşılığını alamamasından tutun, kooperatifin zarar etmesine kadar verdi veriştirdi. Bir Allah´ın kulu da çıkıp Sarı´ya yanıt vermedi veremedi.

O mikrofondan esip gürledikçe salon yıkılıyor, hatta alkış tufanı kopuyordu. Kendi kendime herhalde Sarı´yı başkan seçecekler, Şenol´u devirecekler dedim. Hatta yetmedi Birlik Başkanı Hidamet Asa´nın koltuğu da gitti gidiyor demeye başladım.

Neyse ki bu sadece bizim Zeytin Kooperatifi´ni ilgilendiren mali bir genel kuruldu başkanlık seçimi yoktu.

Sarı, 11 ay önce kaybettiği Kooperatif Başkanlığı seçiminin intikamını bir nebze de olsun almış oldu.

Gördüğüm kadarıyla Sarı, bu kez dersini iyi çalışmış, ortakları birebir ziyaret etmiş, kooperatifin seneyi 4 milyona yakın bir rakamla zararla kapatacak olmasını da kendi lehine kullanarak salonda müthiş bir şova imza atmıştır.

Yazımı şimdiki yönetime ithafen anlamlı bir sözle bitirmek istiyorum;

"Tecrübe insanın başına ne geldiği değildir, başına gelenden ne ders çıkardığıdır" 

Esen Kalın..



Anahtar Kelimeler: Üretici Sarı şovunu izledi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı