Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Üreticilere 100 buzağı kulübesi dağıtıldı

Üreticilere 100 buzağı kulübesi dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi, ?Tarımın Başkenti Balıkesir´de? tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticileri desteklemeyi tüm hızıyla sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi, ?Tarımın Başkenti Balıkesir´de? tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticileri desteklemeyi tüm hızıyla sürdürüyor.  Balıkesir Büyük-şehir Belediyesi, buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Susurluk´ta 100 adet buzağı kulübesini üreticilere dağıttı.   
Balıkesir´in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu ve bu kapsamda üreticilerin taleplerine anında cevap verdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bir buçuk yıllık dönemde birçok projenin altına imza attıklarını söyledi.
Uğur: ?Buzağı ölümlerinin Balıkesir´e faturası 15 milyon lira?
Susurluk ilçesinde 100 adet buzağı kulübesinin hayvancılıkla uğraşanlara dağıtılacağını söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir´de geçen yıl buzağı ölümlerinden dolayı 15 milyon lira maddi kayıp yaşandığını belirtip, bu kaybın önüne geçmek için buzağı kulübesi ve Septimesi aşısı dağıttıklarını söyledi.
Başkan Uğur ? Geçen yıl Balıkesir´de 135 bin buzağı doğmuş. Bunların 6 bin tanesini kaybetmişiz. Bu buzağıların ölmesiyle kaybımız 15 milyon lira. 15 milyon lira ekonomimizin ve çiftçimizden kayıp olarak çıktı. 100 adet buzağı kulübesini kurayla belirledik ve dağıtıyoruz. 3 bin 500 adet Septimesi aşısı alınıp Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´ne teslim edildi, buzağısı olacak çiftçimiz ilçe müdürlüğünden bunu ücretsiz olarak temin edebilir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı