Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Uysal, çiftçi için elinden gelen çabayı gösteriyor

Uysal, çiftçi için elinden gelen çabayı gösteriyor

Burhaniye Belediyesi´nin 15. kez düzenlediği Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali törenlerle başladı.

Burhaniye Belediyesi´nin 15. kez düzenlediği Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali törenlerle başladı.
Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali´nin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, ?Marmara´dan Akdeniz´e, Kıyı Ege´den, Doğu Anadolu´ya kadar üretilen ve çiftçilerimiz için önemli olan zeytin bitkisinin ve zeytinyağının ülkemize ne kadar katkı sağladığını biliyoruz. Bu bağlamda Burhaniye´mizde de en büyük geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağımızın halkımıza daha fazla gelir getirmesi zeytincilik üzerine gösterdikleri emeklerin yerini bulması, hem tarımsal ürünlerimizin hem de diğer değerlerimizin ön plana çıkarılması için yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Burhaniye´nin hayat kaynağı olan zeytinin bereketini kutlayacağımız Zeytin Festivali bu noktada önemli bir misyon da üstleniyor,? şeklinde konuştu.
Burhaniye´nin tarih boyunca farklı kültürlerle sahip bir şehir olduğunu ifade eden Uysal, ?İlçemiz kültürel, gastronomi ve coğrafi değerlerine sahip çıkan turizm destinasyonu olarak markalaşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Festivalimiz ile hem ilçemizin turizm alanında rekabet gücünü artırmayı hem de Burhaniye´nin zeytin ürünlerini herkese tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile sosyal, kültürel ve ekonomik hayatımıza kısada olsa hareketlilik getireceğiz? dedi.
Konuşmalardan sonra Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi sahne alarak festival açılışını bayrama çevirirken, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi´nde Zeytinyağlı yemek yarışması yapıldı. 3 kategoriden gerçekleşen yarışmada dereceye girenlere altın ve hediyeler verildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı