Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalar değerlendirildi

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalar değerlendirildi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen, uyuşturucuyla mücadeleye sosyal bir pencereden bakan "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" Projesi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen, uyuşturucuyla mücadeleye sosyal bir pencereden bakan "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" Projesi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi. 
Vali Şıldak başkanlığında Bandırma’da yapılan toplantıda bağımlı bireylerin uyuşturucuyu bırakmaları ve hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini amaçlayan projenin başarıyla yürütülen çalışmaları ve projenin sürekliliğini sağlayacak planlamalar ele alındı. 
Vali Şıldak toplantıda; İl Merkezi, Bandırma ve Edremit Uyuşturucuyla Mücadele Birimlerinde görevli personel ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. 
Toplantının açılışı Bandırma Uyuşturucuyla Mücadele Birimi Sorumlusu Uzm. Dr. Tuğba Karaçoban'ın yaptığı sunumla başladı. 
Karaçoban, birimin mevcut durumu, fiziki ortamı, projenin tanıtım faaliyetleri, bağımlı bireylere yönelik yapılan tedavi ve sosyal çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.  
Vali Şıldak ise toplantıda yaptığı konuşmada, Devletin güvenlik güçleriyle herhangi bir boşluk bırakmadan uyuşturucuyla mücadele ettiğini belirterek "Bizler de bağımlı bireylere sunduğumuz bu seçenekle onlara bir hayata dönüş fırsatı sağlıyoruz. Sağlık kuruluşlarımız, AMATEM'ler ve poliklinik hizmetleri tedavi boyutuyla ilgileniyor fakat bu yeterli olmuyor. Biz projeyle sistemli bir döngü içerisinde kalıcı bir izlemeyle süreci takip ediyoruz. Biz uyuşturucuyla sadece polisiye tedbirlerle mücadele etmiyoruz. Sadece tedavi de uygulamıyoruz. Aynı zamanda sosyal devlet ilkesinin tezahürü olarak bu insanlarımıza bir el uzatıyoruz." dedi. 
Bağımlılıkla mücadelenin i̇stihdam ve meslek edindirme bölümüne kadar bütünlük içinde ve birbiriyle bağlantılı mekanizmayla işlerlik kazandırılan bir model uygulandığını dile getiren Vali Şıldak, "Bunu; kendine güvenen, bu konuda tecrübe kazanmış, eğitim almış ve yaklaşık iki yıla yakın bir süre içerisinde de uygulaya gelen bir ekiple yapıyoruz. Bu işe gönül vermiş, duygusallık kazanmış, yaparken yaşayan, standardının yükseltilebilmesi için bu sisteme kafa yoran bir ekiple gerçekleştiriyoruz. Ben bununla gurur duyuyorum. Bu çalışmanın etkileyici bir seviyeye taşındığını görüyorum" şeklinde konuştu. 
Başvuru sayılarının yükselmesi için bilinirliğin artmasına yönelik çalışmaların hızla devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Şıldak, projenin başladığı günden bu yana çok sayıda kişinin bağımlılıktan kurtulduğunu, bu kişilerin projenin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde kalmalarının yanı sıra iş sahibi olarak sağlıklı bir hayata kavuştukları müjdesini verdi. 

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı