Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Uyuşturucuya karşı yeni mücadele yöntemi

Uyuşturucuya karşı yeni mücadele yöntemi

Balıkesir'de Vali Ahmet Turhan'ın öncülüğünde uyuşturucu madde ile topyekun mücadele başlatıldı.

Balıkesir’de Vali Ahmet Turhan’ın öncülüğünde uyuşturucu madde ile topyekun mücadele başlatıldı.
Uyuşturucu ve madde bağımlısı olan çocuk ve gençler için özel tedavi alanları oluşturulması planlanırken, tedavisi tamamlananlar eski ortamlarına dönmeleri engellenerek mesleki kurslara yönlendirilecek. Mücadelede ilk adımı atan Vali Turhan, şehirde çocuklara bağımlılık yapan maddelerin satışının yasaklandığını açıkladı.
Balıkesir Valiliği, emniyet ve jandarma teşkilatı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve STK`ların görev alacağı mücadele ile uyuşturucu ve madde bağımlılığına `dur` denilecek.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, gençlerin ve çocukların zehirlenmesini önleyecek topyekun mücadelenin detayları hakkında bilgi verdi.
Uyuşturucu maalesef ilkokul seviyelerine kadar yansıdı şeklinde konuşan Vali Turhan, “Diğer illerde olduğu gibi bizde de uyuşturucu yaygın. Bunun için topyekun bir mücadele yapmak gerekiyor. Geçen haftalarda TBMM`de kabul edilen kanun önemli bir yasaydı. Uyuşturucu kullananların ve satanların cezalandırılmasını içeren yasa önemli. Bu tek başına yetmez. Devletin bütün kurumları ile mücadele ederken, anne ve babaların hassasiyeti büyük önem taşıyor." dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli