Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Uyuşturucuyla mücadele yerel eylem planı hazır

Uyuşturucuyla mücadele yerel eylem planı hazır

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı Aralık ayı son toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı Aralık ayı son toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.
Valilik Necatibey Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Vali Yardımcısı Bayramali Köse, İl Emniyet Müdür V. Cemil Çalıcı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Refik Budak, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Servet Kocaöz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İl Müftüsü Mehmet Nurlu, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ile kurul temsilcileri katıldı.
Toplumdaki uyuşturucu madde kullanımının ve uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların azalttırılarak tedavi olanaklarının iyileştirilmesinin sağlanması, uyuşturucu arz ve talebinin azaltılması, kurumlar arası iş birliği yapılması konularında tüm taraflarca görüşülen "Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu" toplantısı, Vali Yazıcı´nın konuşmasıyla başladı.
İlimizde uyuşturucu kullanımının engellenmesi için başta aileler, eğitimciler ve kurumlar olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Yazıcı, uyuşturucunun toplumu tehdit eden en büyük tehlikelerden birisi olduğunu vurguladı.
Toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı Mücadele Alt Komisyonu tarafından gerçekleştirilen önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili kurula sunum yapıldı.
Daha sonra; ilgili kuruluşlarca yapılması planlanan faaliyetlerin düzenli olarak, Uyuşturucu ile Mücadele Veri Takip Sistemine girilmesi, 2015 - 2017 İl Uyuşturucu Yerel Eylem Planının; 2016 - 2018 Ulusal Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı ve Strateji Belgesi çerçevesinde güncellenmesi ve 2018 yılına ait eylemlerin oluşturularak Halk Sağlığı Müdürlüğüne iletilmesi istenen gündem maddeleri görüşüldü.
Toplantı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin uyuşturucu ile mücadele konusunda kurumlarınca yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu